Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin Akademik Yıl Açılış Töreni

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: 'Türkiye ve Kırgızistan arasında turizm ve kültür iş birliğimizi artıracağız'.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Türkiye’nin 1995 yılında kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde (KTMÜ) 2016-2017 eğitim öğretim akademik yılı törenle açıldı.

KTMÜ Cengiz Aytmatov Kampüsü konferans salonunda gerçekleştirilen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, KKTC'nin Bişkek Temsilcisi Taysir El Şanable, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Tören öncesinde KTMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Fahri Tarhan’ın fotoğraflarından oluşan 'Manas'ın Ülkesi Kırgızistan' sergisi açıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, yaptığı konuşmada, iki ülkenin en büyük ortak yatırımının Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi olduğunu söyledi.

Yayman, 'İki ülke arasında bağımsız bir ilişki var. Bu ilişki daima kalıcı olacak. Türkiye ve Kırgızistan arasında turizm ve kültür iş birliğimizi artıracağız . Üniversitenin yeni akademik yılı hayırlı olsun.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kırgızistan Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı Abdıldacan Akmataliyev, “Manas’tan Aytmatova Doğru” konulu ilk dersi verdi.

Kırgızistan’ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü dolayısıyla Kırgız halkının tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, sosyal, ekonomik ve entelektüel potansiyelinin geliştirilmesine katkı sağlayan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde görevli birçok öğretim görevlisine Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in devlet ödülü takdim edildi.

Tören, Türk Dünyası Orkestrası'nın konseriyle sona erdi.

Kaynak: AA