İthalat Rejimi Kararına Ek Karar

İthalata konu eşyaya ilişkin tatbik edilmesi talep edilen gümrük vergisi ile Toplu Konut Fonu oranına ilişkin gerekçeli talepleri şirketler ve sivil toplum kuruluşları 20 gün içinde, kamu kurum ve kuruluşları ise 1 Kasım'a kadar Ekonomi Bakanlığına iletecek.

Ekonomi Bakanlığının 2017 Yılına İ̇li̇şki̇n İ̇thalat Reji̇mi̇ Kararına Ek Karar Çalışmalarına İ̇li̇şki̇n Tebli̇ğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ithalata konu eşyanın ticari tanımı ve gümrük tarife istatistik pozisyonu belirtilerek, tatbik edilmesi talep edilen gümrük vergisi ile Toplu Konut Fonu oranına veya miktarına ilişkin gerekçeli talepleri şirketler ve sivil toplum kuruluşları 20 gün içinde, kamu kurum ve kuruluşları ise 1 Kasım'a kadar başvuru formu ile Ekonomi Bakanlığının ithalatrejimi@ekonomi.gov.tr elektronik posta adresine gönderecek.

Bu kapsamda değerlendirilen taleplere yönelik ilgililere cevap niteliğinde yazı gönderilmeyecek. 2017 yılında ithalatta uygulanacak gümrük vergileri ile toplu konut fonu oranları, ithalat rejimi kararı eklerinde belirtilerek Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Tebliğin yürürlüğe girmesiyle 2016 Yılına İlişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Karar Çalışmalarına İlişkin Tebliğ yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: AA