Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Düzgün Açıklaması

'Bu ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerekir'.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, 'Bu ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerekir.' dedi.

Düzgün, muharrem ayı dolayısıyla Erzincan Cemevi'nde düzenlediği basın toplantısında, 2 Ekim Pazar günü itibariyle muharrem orucu tutulmaya başlanacağını ifade ederek, 'Muharrem ayı denildiğinde de ilk akla gelen Allah rızası için tutulan oruçlarımızdır. Alevi inancına göre bu ay Allah'ın rızasını ve sevgisini kazanmak, toplumsal birliği, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için özü dara çekme ve gönülleri insan olma onuru ile yıkama ayıdır.' diye konuştu.

Muharrem ayında dargınların da barışması gerektiğini belirten Düzgün, 'Bu ay dargınlıkların, küskünlüklerin bittiği, yüreklerimizin gönüllerimizin bir olduğu, paylaşımın, dostluğun, komşu haklarının kutsal olduğu ve ayrımcılığın olmadığı, erdemliğin doruğa çıktığı bir aydır.' ifadesini kullandı.

Düzgün, Türkiye'nin her zamankinden daha çok barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu söyleyerek, 'Bu ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerekir. Savaştan, darbelerden ve kaostan yana olan tüm unsurları da kınıyoruz. Ülkemizi ve dünyayı yönetenlerin barıştan yana tavır almalarını istiyoruz.Dileğimiz muharrem ayının ulusumuza ve dünyaya barış ve kardeşlik getirmesidir.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA