FETÖ'cüler Bunu Da Yapmış !

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 doktorun uyuşturucu bağımlılarını kurtarmak için SODES kapsamında proje hazırlayıp yaklaşık 100 bin lira aldıkları, parayı ise FETÖ’ye teslim ettikleri ileri sürüldü.

FETÖ'cüler Bunu Da Yapmış !
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri Adana merkezli, Şanlıurfa, İçel ve Kilis’te 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) ve Küresel Doktorlar Derneği’ne üye 21 doktor ile birlikte 3 eczacıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında SAMEDER Başkanı Dr. İ.S.İ. ile daha önce de başka bir FETÖ operasyonunda gözaltına alınan SAMEDER’in kurucusu diş hekimi Y.T. de bulunuyor. Sorguları süren doktorların, uyuşturucu batağına düşen gençleri kurtarmak için Valilik destekli SODES projesi hazırlandığı ve projenin uygulanması için yaklaşık valilikten 100 bin lira para aldıkları belirlendi. Ancak doktorların alınan bu parayla madde bağımlılarını kurtarmak yerine parayı FETÖ’ye aktardıkları, projeyi hayata geçirmedikleri ileri sürüldü. Proje kapsamında alınan paranın himmet adı altında ABD’ye gönderildiği de iddia ediliyor. Doktorların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Kaynak: İHA