Eşi Tarafından Silahla Yaralanan Sendikacı Konuştu Açıklaması

Zonguldak’ta 1 Eylül 2016 günü meydana gelen olayda eşi tarafından silahla vurularak yaralanan GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, kamuoyundaki iddialara açıklık getirdi.

Eşi Tarafından Silahla Yaralanan Sendikacı Konuştu Açıklaması
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Arslan, boşanma davası açtığı eşi Hülya A.’nın kendisini silahla yaralaması sonrası başlayan soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak basın-yayın organlarında yer alan davalı-davacı eşinin iddialarının doğru olmadığını söyledi.



Yasal sürecin devam ettiğinden dolayı soruşturmayı ve mahkemeyi etkilememek için yasalara bağlı kalarak basına açıklama yapamadığını belirten Hakkı Arslan yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

“Soruşturma devam ediyor. Ben de olayı tüm ayrıntılarıyla savcılığa ve ardından nöbetçi mahkemeye anlattım. Yasal süreç devam ettiği için yasalara uyarak açıklama yapamıyorum. En doğru kararı Türk adaleti verecektir. Ayrıca davacı ve davalının ifadesi doğrultusunda tek yanlı olarak soruşturmayı etkileyecek yönde haber yapanlara karşı da yasal haklarımı kullanacağım.”

Olay, 1 Eylül 2016 günü sabah saatlerinde Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçı Caddesi üzerindeki Huzur Apartmanı’nda meydana geldi. İddialara göre Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hakkı A. (51) ile eşi Hülya A. (46) arasında tartışma çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Hülya A., kavga sırasında kocasını tabanca ile vurdu. Silahtan çıkan kurşunlardan ikisi Hakkı A.’nın kalçası ve bacaklarına isabet etti. Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hakkı A.; hastanedeki tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

Hülya A. ve Hakkı A.’nın 2011 yılında evlendikleri ve her ikisinin de ikinci evliliklerini yaptıkları öğrenildi. Hakkı A.’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis ve savcılık olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
Kaynak: İHA