Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin Açılışı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: 'İstanbul'u, dünyadaki sanayicilerin, iş adamlarının 'İstanbul'da biz de olsak' diyeceği bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz' 30 bin kişilik istihdam hedefiyle hayata geçirilen DESB'in, tam kapasiteye eriştiğinde ekonomiye 60 milyar dolarlık katkı sağlaması öngörülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'İstanbul'u, dünyadaki sanayicilerin, iş adamlarının 'İstanbul'da biz de olsak' diyeceği bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz.' dedi.

Toplamda 400 tesis, 30 bin kişilik istihdam ve 60 milyar dolarlık ekonomi hedefiyle hayata geçirilen Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin (DESB) açılış ve temel atma töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kadir Topbaş ve DESB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Topbaş, İstanbul'u, dünyadaki sanayiciler, iş adamlarının 'İstanbul'da biz de olsak' diyeceği bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, 'Böylece rekabet gücünü artırabilir ve etkin olabilirsiniz.' dedi.

DESB'in örnek ve model bir sanayi bölgesi olacağını, altyapı yatırımlarının tamamen bitirilmesinin ardından DESB'in açıldığını anlatan Topbaş, sanayiciler ve iş adamlarının yatırım yapmasının önünü açmak için ellerinden geleni yaptıklarını, hiçbir iş adamı ve sanayicinin kapıda bekletilmemesi için talimat verdiğini söyledi.

'Sanayici yatırım yapacak ki ülke gelişecek ve rekabet edecek' diyen Topbaş, Hadımköy-Çatalca arasındaki demir yolunun hafif metro haline getirileceğini, bu sanayi bölgesine de metro ile rahatlıkla ulaşılabileceğini bildirdi.

- '30 bin kişiye yeni istihdam alanı yaratmasını bekliyoruz'

DESB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede de DESB'in TESKOOP, ÖZ-AR ve Bahçeşehir sanayi kooperatiflerinin iş birliğiyle hayata geçtiğini belirterek, 'Bölgemizde kurulacak büyük ve orta ölçekli 400 sanayi kuruluşuyla ülkemizin gücüne güç katmayı, istihdam ve refah üretmeyi hedefliyoruz.' dedi.

Hadımköy'de 2,3 milyon metrekare büyüklüğü ile İstanbul'un en nitelikli sanayi bölgelerinden biri olan DESB'in tüm altyapı inşaat projelerini tamamladıklarını, bugün ilk sanayi tesisinin temelini attıklarını bildiren Büyükdede, DESB'in 30 bin kişiye yeni istihdam alanı yaratmasını beklediklerini kaydetti.

Büyükdede, DESB'in tam kapasiteye eriştiğinde 60 milyar dolarlık bir ekonomi üreteceğini, sanayi bölgesinin ileri teknoloji sanayi üretimi için geliştirilen Endüstri 4.0 Devrimi'ne ve ÇED'e titizlikle uyduğunu anlattı.

DESB'in Kuzey Marmara Otoyolu, Arnavutköy Liman Gümrüğü, Çatalca Muratlı Tır Gümrüğü, Ambarlı Liman Gümrüğü ve Halkalı Demiryolu Gümrüğü'ne olan yakınlığının ithalat ve ihracatını hızlandıracağını ifade eden Büyükdede, 'Sanayi tesisisin tam donanımla hizmet vermesi halinde liman, demir yolu ve kara yolları gümrüklerine bağlantısı sayesinde tam kapasiteye eriştiğinde ekonomiye 60 milyar dolarlık bir katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.' dedi.
Kaynak: AA