Çevre Ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan Açıklaması

'Türkiye’de özellikle yerel yönetimler için imar uygulamalarında karşılaşılan birçok probleme 'Örnek İmar Uygulamaları Projesi' ile çözüm sağlanacak' 'Proje ile yürürlükteki imar uygulama mevzuatının yerel yönetimlerce doğru uygulanması hedefleniyor'.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye’de özellikle yerel yönetimler için imar uygulamalarında karşılaşılan birçok probleme 'Örnek İmar Uygulamaları Projesi' ile çözüm sağlayacaklarını bildirdi.

Ceylan, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki 'GAP ve KOP İllerinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması' projesinin tanıtım toplantısında, bakanlığının ülke genelinde büyük bir imar faaliyetini başlattığını söyledi.

Planlı, programlı ve doğru bir imar anlayışıyla şehirlerin yeniden şekillendirildiğine dikkati çeken Ceylan, 'Türkiye’de özellikle yerel yönetimler için imar uygulamalarında karşılaşılan birçok probleme, 'Örnek İmar Uygulamaları Projesi” ile çözüm sağlanacak' dedi.

Yeni duyuru yöntemlerinin geliştirilmesi ve uygulama sahasındaki taşınmaz sahiplerinin konu hakkında bilgilendirilmesinin hedeflendiğini anlatan Ceylan, 'Proje ile yürürlükteki imar uygulama mevzuatının yerel yönetimlerce doğru uygulanması hedefleniyor' diye konuştu.

Ceylan, yapılan işlemlerde şeffaflık ilkesinin korunarak vatandaş memnuniyetinin temini ve imar uygulamalarına yapılan itirazların asgariye indirilmesinin amaçlandığını dile getirdi.
Kaynak: AA