Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan koordinasyonundaki Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı bugün gerçekleştirilen oturumlarla devam etti.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve 23 ili kapsayan program için çalışmalar hızlandı.

Bu kapsamda toplantıların ilki, Bakan Elvan koordinasyonunda Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bölge milletvekillerinin de katılımıyla Erzurum merkezli Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illerini kapsayan Cazibe Merkezi için gerçekleştirildi.

Program çerçevesinde ikinci toplantısı ise Malatya-Elazığ merkezli Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'ı kapsayan Cazibe Merkezi için yapıldı. Bu toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yanı sıra bölgedeki valiler ile belediye başkanları katıldı.

Bugün ise sabah ve öğleden sonra iki ayrı toplantı gerçekleştirildi. Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerini kapsayan günün ilk toplantısında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da yer aldı.

Öğleden sonra yapılan ve Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt'i kapsayan dördüncü toplantıya ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik iştirak etti.

- Bölgesel gelişmişlik farkı ortadan kalkacak

Cazibe Merkezleri çerçevesinde belirlenen bölgelerin süratle kalkınması ve gelişmişlik faklılıklarının ortadan kaldırılmasını amaçlanıyor.

Bölgelerin rekabet gücünü yükseltecek, yatırım ile istihdamı artıracak, özellikle sanayi ve hizmetler sektöründe mevcutları güçlendirecek bir ortam oluşturulmasının hedeflendiği toplantılar kapsamında her bölgenin, belirli bir alanda uzmanlaşmasının sağlanması yönünde çalışma yapılıyor.

Kaynak: AA