Camiyi Kapatan İmam Hakkında Soruşturma Açıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde izine ayrıldığı için camiyi kapattığı belirlenen imam hakkında soruşturma başlatıldı.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş'ın Safranbolu ilçesinde incelemelerde bulunduğu sırada izine ayrıldığı için camiyi kapattığı belirlenen imam hakkında soruşturma açıldı.

Alınan bilgiye göre, Aktaş, beraberinde Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile birlikte Safranbolu Kalealtı İlkokulunda incelemede bulunduktan sonra Eski Camisi'nde namaz kılmak istedi.

Vali ve beraberindekiler, caminin kapısında 'İmam Cemil Başak'ın yıllık izinde olduğu için caminin kapalı' olduğunu belirten notu gördü.

Cami kapısındaki notu korumasına söktüren Aktaş, 'Böyle bir şey olabilir mi, Allah'ın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın. Bizzat takipçisi olacağım.' ifadesini kullandı.

Kaymakam Bulacak, İlçe Müftüsü Hasan Güneş'i arayarak durumu anlattı, cami kısa süre sonra ibadete açıldı.

Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, cami imamı Başak hakkında tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Camiye başka bir imamın görevlendirildiğini ifade eden Güneş, 'Sayın Valimizin camiyi kapalı olduğunu görmesinin hemen ardından camide görevlendirme yapmıştık. Şu anda camide imamımız bulunuyor. Tahkikat devam ediyor, sonucunu bekleyeceğiz. Henüz sonuçlanmış bir şey yok.' diye konuştu.
Kaynak: AA