Bulgaristan'daki Operasyon Kapıkule'de Kuyruğa Neden Oldu

Bulgaristan sınır kapısında düzenlenen rüşvet operasyonu nedeniyle Kapıkule'de araç kuyruğu oluştu.

Bulgaristan'a ait Kapitan Andreevo Gümrük Kapısında insan kaçakçılığına rüşvet karşılığı göz yumdukları iddiasıyla gümrük polisi ve memurlarına yönelik düzenlenen operasyon nedeniyle Türk tarafından araç kuyruğu oluştu.

Alınan bilgiye göre, insan kaçakçılarına rüşvet karşılığı yardım ettikleri iddiasıyla Kapitan Andreevo Gümrük Kapısında düzenlenen operasyonda 4 görevli gözaltına alındı.

Operasyon nedeniyle sınır kapısı bir süre giriş ve çıkışlara durduruldu, bu nedenle Türk sınırında Avrupa'ya geçmek isteyen tırlar birikti, Kapıkule Sınır Kapısında 9 kilometre tır kuyruğu oluştu. Yoğun olmamakla beraber küçük araç kuyruğu da bulunuyor.

Alımların başlamasına rağmen Bulgar gümrüğünün yoğunluğa yetişememesi nedeniyle kuyrukta zaman zaman artmalar meydana geliyor.

Edirne Valisi Günay Özdemir, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye tarafında herhangi bir sıkıntı olmadığını, kuyruğun Bulgaristan tarafındaki problemden kaynaklandığını söyledi.

Özdemir, şunları kaydetti:

'Zaman zaman Bulgaristan tarafından kaynaklı sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Geçen Avrupa Birliğinin bir uygulaması vardı. Bütün frigolu araçların tamamını X-Ray cihazından geçiriyorlardı, onu eritmiştik. Dün akşamdan itibaren tırlarla ve yolcu araçlarıyla ilgili bir almama söz konusu. Teknik olarak arkadaşlarımız görüşüyorlar. Geçişler sabah itibarıyla da başladı. İnşallah kısa sürede çözeceğiz. Ama Bulgaristan tarafından kaynaklanan sıkıntılarla zaman zaman bu şekilde karşılaşabiliyoruz.'

Kapıkule'de bekleyen tır şoförlerinden Zekeriya Ersoy, dün saat 10.00'dan bu yana sınır kapısında beklediğini anlattı.

Sorunun Bulgaristan'dan kaynaklandığını dile getiren Ersoy, 'Aldığımız bilgiye göre pasaport bölümü yavaş çalışıyor. Uzun süredir burada bekliyoruz. Almanya'ya yedek parça ve buzdolabı götüreceğim. Kuyruğun erimesini bekliyoruz' dedi.
Kaynak: AA