Bakan Berat Albyrak Açıklaması 'Uzun Vadeli Bir Strateji İzlemek Zorundayız'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin enerji alanında iyi bir noktaya geldiğini belirterek, “Uzun vadeli bir strateji izlemek zorundayız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol’un sunduğu Türkiye Raporu toplantısına katıldı.

Bakan Albayrak yenilenebilir enerji ve yeraltı kaynaklarına vurgu yaptığı konuşmasında, “Bu çerçevede de Türkiye’deki elektrik üretim kırılımını mümkün olduğunca yerli ve yenilenebilir kaynakların porsiyonunu arttırma yönlü bir strateji izleyeceğiz. Türkiye enerji ihtiyacı olan bir ülke. Santrallerin çevresel koşullara uyumu ile ilgili çok önemli adımlar atacağız. Önümüzdeki yıl gaz piyasasında ilk sanal denemelere başlamayı düşünüyoruz. Önümüzdeki 3-5 yıl özellikle gaz altyapı çalışmalarıyla santrallerimiz istediği pazardan, istediği ülkeden alabilecek. Gazda yeni bir oyun yeni bir strateji, yeni bir dönem. Enerji güvenliği bizim en hassas olduğumuz konu. Bununla ilgili çok hayati, kritik adımlar atmaya başladık. Eski Türkiye’ye göre çok iyi bir noktadayız ama biz arkaya bakmıyoruz. Hep ileriye bakacağız. Hep uzun vadeli, büyük hedefler üzerinden bakacağız” dedi.

“Uzun vadeli bir strateji izlemek zorundayız”

Enerji alanında uzun vadeli çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çeken Bakan Albayrak, “Son tavsiyemiz, uzun dönem ajanda. Bu konuda sonuna kadar hemfikiriz. Bu konu en hayati konu. Hele de enerji sektöründen bahsediyorsak, hayatın durması ve devamı noktasındaki en önemli enstrümandan bahsediyorsak bu konuda kısa vadeli plan yapamayız. Uzun vadeli bir strateji izlemek zorundayız. Bu çerçevede yoğun bir çalışma temposu içinde olan bir ekibimiz var” dedi.

Bakan Albayrak’tan enerji sektörüne çağrı

Bakan Berat Albayrak, çağrıda bulunarak, 9-13 Ekim haftası yaklaşık 40 yıl sonra Türkiye’nin yeniden evsahipliği yapacağı Dünya Enerji Kongresi’ne enerji sektörü temsilcilerini davet etti.
Kaynak: İHA