Aynı Okul Binasında Lise Ortaokul Bir Arada!

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, geçici çözüm olarak Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu’na yerleştirilmesini öğrenci velileri istemedi.

Aynı Okul Binasında Lise Ortaokul Bir Arada!
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Yönetimi, çocuklarının geçici çözümle Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu’na yerleştirilmesine karşı çıktı.

Konteynırlı eğitimin gündeme gelmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, öğrencilerin geçici bir çözümle Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu’nda boş olan kısımlara yerleştirileceğini açıklamıştı.

Bal’ın açıklamalarının ardından Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Yönetimi, “Ortaokul ve lise öğrencileri bir arada eğitim göremez!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ruhi Mustafa Küçük, yıllarca okulun durumunu gerekli mercilere ilettiklerini fakat hala kalıcı bir çözüm bulunmadığını kaydederek, “Biz yıllarca, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi için mücadele verdik. Çocuklarımız öncesinde, Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Okulu’nda eğitim görüyordu. Burayı çocuklarımıza uygun hale getirmek için velilerle birlikte yapılan bağışlarla binanın eksiklerini tamamladık. Fakat daha sonra burası Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne dönüştürüldü. Çocuklarımız dışarıda kaldı. Konteynırlarda eğitim görmeye başladı.

Bu durum medyada yer alınca yetkililer geçici çözümle, bir ortaokula yerleştirdi. Biz çocuklarımızın eğitim göreceği bina istiyoruz, kalıcı bir çözüm istiyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin son sınıf olduklarını ve üniversiteye hazırlandıklarını ifade eden Okul Aile Birliği Yönetim Kurulundan Filiz Baklacı, “Konteynırda öğrenim gören öğrencilerin hepsi lise son sınıf öğrencisi. Öğrenciler, üniversiteye hazırlık yapıyor. Okullarında sağlanan hizmetle önceden akıllı tahta ile ders işliyorlardı. Şimdi o da yok. Sıraları lise sırası değil, ortaokulu öğrencilerine yapılan sıralarda eğitim alacaklar. Bu hiç adil değil. Türkiye’de ilk kez lise-ortaokul öğrencileri karma eğitim alacak. Ortaokul öğrencileri için de lise öğrencileri ile bir arada olmak büyük sorun yaratacak. Çocuklarımızın akranlarıyla, öğretmenleriyle birlikte eskiden olduğu gibi bir arada olmasını istiyoruz, tecrit olmasını istemiyoruz” dedi.

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulundan Arzum Aras ise öğrencilerin mesleklerini iyi öğrenmeleri açısından atölyelerde eğitim gördüklerini belirterek, “Çocuklarımız meslek okulunda okuyor. Haliyle atölye dersleri oluyor. Ama eğer ortaokulda eğitim görürlerse, atölye çalışmalarını yapamayacaklar. Okulumuzda bin 260 öğrenci öğrenim görüyor. Fakat yeni açılan Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 52 derslikli ve okulda kayıtlı 150 öğrenci bulunuyor. Bu büyük adaletsizlik. Bizim çocuklarımız oradan oraya sürünüyor” şeklinde konuştu.

Konteynırda eğitim gören öğrenciler, okul arkadaşları ve öğretmenleriyle bir arada bulunmak istediklerini belirterek, konuya ilişkin imza kampanyası başlattıklarını söylediler.
Kaynak: İHA