AKMEK Yaz Sezonunda 782 Kişiye Kurs Verdi

Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK), yaz sezonunda 30 grupta 782 kişiye kurs verdi.

AKMEK Yaz Sezonunda 782 Kişiye Kurs Verdi
Kış dönemi kursları başlayan AKMEK’de, geçtiğimiz yaz ayında 30 grupta 782 kursiyere kurs verildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, 2009 yılında kurduğu ve 1 şube ile hizmete başlayan AKMEK, 7 yıl sonra 10 ayrı noktada binlerce kişiye sanat ve meslek eğitimi veren kurumsal bir eğitim kurumu haline geldi. Kursiyerlere meslek sahibi olma şansı sunan kurslar, ayrıca ev hanımlarına sosyalleşme ve ev ekonomisine katkıda bulunma fırsatı oluşturuyor.

AKMEK binlerce kişiye eğitim veriyor

Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile kurulan AKMEK’de, aynı zamanda binlerce kişiye okuma-yazma, yabancı dil ve bilgisayar eğitimi de veriliyor. Kepez AKMEK, konser, tiyatro, yarışma, yıl sonu sergileri etkinlikleriyle de kursiyerlerine, öğrendiklerini topluma sunma ve sosyalleşme imkanı da sunuyor. AKMEK, yaz döneminde açtığı kurslarla hizmet verdiği yüzlerce kursiyerinin yanı sıra, yeni dönemde de vatandaşları meslek sahibi yapmak için kolları sıvadı. Geçen 7 yıl içerisinde yaklaşık olarak 32 bin kişinin faydalandığı AKMEK, Sakarya, Dokuma, Duacı, Varsak, Gazi Mahallesi Osman Gazi Semt Konağı, Şafak Mahallesi Orhan Gazi Semt Konağı, Yeşilyurt, Erenköy, Göksu, Ulus ve Yeni Doğan Mahallesi gibi bir çok noktada bulunan kurs merkezleri ile hizmet veriyor.

Kepezlileri sosyal ve meslek sahibi yapıyor

Aşçılıktan, el sanatlarına, resimden müziğe, dil eğitimlerinden okuma yazmaya kadar onlarca branşın bulunduğu kurslar, yediden yetmişe her vatandaşa hitap eden seçenekleri ve hemen hemen her mahalle ve bölgeye ulaşan merkezleri ile Kepezlileri sosyal ve meslek sahibi bireyler olma yolunda ilerletiyor.
Kaynak: İHA