Sakarya'dan Siirt'e Kardeşlik Löprüsü

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Batı’dan Doğu’ya Gönül Köprüsü Projesi’nin 2. buluşması kapsamında Siirt’te bir dizi ziyarette bulundu.

Sakarya'dan Siirt'e Kardeşlik Löprüsü
Gerçekleştirilen temaslarda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya heyetinde, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve iş dünyası temsilcileri yer aldı. İki şehir arasında karşılıklı yeni yatırım statejilerinin ele aldındığı günün ilk programı Siirt Barden Oteli Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Çalapkulu ve Siirt’li iş adamları da yer aldı.

Siirt ve Sakarya tanıtım filmlerinin mini gösterimi ile başlayan programın devamında Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz Siirt ilini ve yatırım fırsatlarını anlattı. AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay ise, “2023 hedeflerini hayata geçirilebilmek için sadece maddi yatırımlar yeterli olmaz. Aynı zamanda manevi yatırımları da hayata geçirmek gerekir. Bunun önemine çok inanıyoruz. Türkiye Dünya’nın en önemli coğrafyasında bulunuyor. Şehirlerimiz arasında başlatılan bu Gönül Köprüsü Projesi’nin kardeşliğimize katkılar sunmasını umuyoruz. Tekrar Sakarya heyetine Siirt’imize hoş geldiniz diyoruz” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Terörden dolayı mağdur olan ailelerin mağduriyetlerin giderilmesi konusunda Sakarya olarak üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız. Ülkemizin batısı doğunun çektiği acılara karşı asla duyarsız değildir. Biz doğunun yanındayız. Geçtiğimiz Ramazan ayında Sakaryalı kardeşlerimizin, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin, STK’larımızın yardımları buraya ulaşmıştı. Biz şunu çok iyi biliyoruz: yaşanan acılar ortak acılardır. Bir coğrafyada yaşanan acılar diğer coğrafyalarda da hissedilir” dedi.

Toçoğlu, “İki şehir arasında kurduğumuz bu kardeşliğin daim olmasını diliyoruz. Siirt ve Sakarya’nın kardeşliğini daha da ileri seviyelere taşımak adına üzerimize düşenleri yapmaya devam ediyoruz. Sunumlarda da arz edildiği üzere aslolan; Siirt ve Sakarya arasında birtakım kalıcı hizmetlerin hayata geçirilerek, kalıcı ilişkilerin sağlanmasıdır. İnşallah bu ziyaretlerimizle bu kalıcı işbirliğinin altyapısını oluştururuz. Misafirperverliğinizden dolayı ben ayrı ayrı herkese çok teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Siirt’e gelir gelmez, hele de bu sunumlardan sonra derin bir medeniyet kokusu aldığımızı ifade edebiliriz. Çok derin bir tarih kokusu aldık burada. İnanç ve kardeşlik kokusu aldık. Sakarya da tam bir kardeşlik kentidir. Sakarya aynı zamanda Siirt’tir. Siirt aynı zamanda Sakarya’dır. Sakarya Diyarbakır’dır, Elazığ’dır, Erzincan’dır, Kafkaslar’dır, Balkanlar’dır. Bu gönül köprüsünde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Programın son konuşmasında söz alan Bakan Faruk Özlü, “Siirt’te yapılabilecek yatırımlar konusunda birçok başlık öne çıkıyor. İnşallah bu toplantıdan sonraki süreçte birebir görüşmelerle yeni imkanları konuşacağız ve takip edeceğiz. Türkiye’nin her bölgesinde karşılığı olan, temaslarda bulunabilen bir siyasi kadroyuz. Bugün Siirt’te toplandık. Sakaryalı kardeşlerimizle yatırım, sanayi ve kalkınmayı konuşuyoruz. Birliğin, beraberliğin, bütünlüğün teminatı olarak çalışıyoruz. Reformist ve icracı oluşumuzla yeni projeler geliştiriyoruz. Birçok badire atlatmamıza rağmen önemli bir gelişim ivmesi yakaladık” ifadelerini kullandı. Programın devamında Gönül Köprüsü İller Projesi kapsamında kardeş şehir ilan edilen Sakarya ve Siirt’in heyetleri arasında ikili görüşmelere geçildi ve yeni yatırım stratejileri ele alındı.
Kaynak: İHA