'PKK'nın En Büyük Destekçisi FETÖ'ymüş'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: '(Çözüm Süreci) Bu umut dolu süreç, ne yazık ki terör örgütü tarafından sabotaja uğratıldı. Şimdilerde anlıyoruz ki bu sabotajda PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ'ymüş. FETÖPKK ortak olmuşlar, akıllarınca TürkKürt kardeşliğini hedef almışlar. Ancak bizim gönül bağımız, onların çıkar ve menfaat bağından elbette üstündür' '15 Temmuz darbe girişimi, maskelerini tamamen düşürdü. FETÖ ile PKK'nın ve hatta DAEŞ'in aynı el tarafından oynatılan kuklalar olduğu anlaşıldı. Bunların, çeşitli bahanelerle, Türkiye'nin önünü kesmek için kullanıldıkları ortaya çıktı' 'PKK'nın 'Kürt' diye bir derdi yok. Ancak Kürt kardeşlerimizin 'PKK' diye bir sorunu var. 68 Ekim hadiselerini hatırlayın. Kendileri gibi düşünmeyen Kürt kardeşlerimizi şehit ettiler. Kurban eti dağıtan 17 yaşındaki Yasin Börü kardeşimizi şehit ettiler' 'Çukur siyasetiyle çukurun dibini boyladılar. İnsanları, evlerinden, barklarından, yurtlarından ettiler. Şimdi de FETÖ’nün darbe girişiminden sonra fırsatçılık yaptılar, terör eylemlerini tekrar artırdılar. Zannettiler ki devletimiz, darbe girişiminden sonra zaafa uğradı. Devlet zaafa düşmedi. Söz veriyoruz, Bu terör belasından sizleri ve ülkemizi kurtaracağız'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çözüm Süreci'ne ilişkin, 'Bu umut dolu süreç, ne yazık ki terör örgütü tarafından sabotaja uğratıldı. Şimdilerde anlıyoruz ki bu sabotajda PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ'ymüş. FETÖ-PKK ortak olmuşlar, akıllarınca Türk-Kürt kardeşliğini hedef almışlar. Ancak bizim gönül bağımız, onların çıkar ve menfaat bağından elbette üstündür.' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Bakan Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, Sakarya'da bulunan heyet ile bir otelde düzenlenen Gönül Köprüsü İller Toplantısı'na katıldı.

Burada konuşan Özlü, AK Parti ailesi olarak, Gönül Köprüsü Projesi ile her büyükşehiri, Doğu ve Güneydoğu’da bir başka şehirle buluşturduklarını belirtti.

Siirt'e, Sakarya'yı temsil eden bir heyetle geldiklerini ifade eden Özlü, Siirt'e kardeşliği, dostluğu pekiştirmeye geldiklerini bildirdi.

- 'Türkiye'nin şehirleri birbirlerine kalpten bağlı'

'Kurban Bayramı'nın hemen öncesinde, Siirtli kardeşlerimizle bayramlaşmaya geldik. Siirt’in manevi mimarlarından İsmail Fakirullah Hazretlerinin, 'Anlarsa uzağım yakınımdır, anlamazsa yakınım uzağımdır.' diye bir sözü var.' diyen Özlü, Siirt’i anladıklarını, Siirt'in de kendilerini anladıklarını düşündüğünü kaydetti.

Bu nedenle Siirt'e yakın olduklarını vurgulayan Özlü, şunları söyledi:

'Siirt de bize yakın. Türkiye'nin bütün şehirleri birbirlerine kalpten bağlıdır. Sakarya Siirt’ten, Trabzon Hakkari'den, Antalya Mardin'den ayrı değildir. Sakarya nehri yüreğimizi nasıl coşturuyorsa Dicle de öyle coşturuyor. Erciyes, bizi heybetiyle nasıl büyülüyorsa, Ağrı Dağı da bizi öyle büyülüyor. Horonu nasıl birlikte tepiyorsak, halayı da öylece birlikte çekiyoruz. Birbirimizle omuz omuza veriyoruz, birbirimizi sımsıkı tutuyoruz.'

- 'Gönüller arasında da köprüler kuruyoruz'

'Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Meclise 2003 yılında Siirt milletvekili olarak girdi. İşte bu nedenle, Siirt, AK Partililer için ayrı bir önem, ayrı bir mana taşır.' ifadelerini kullanan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu şehre ve ülkemizin diğer tüm şehirlerine hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz. Türkiye'nin dört bir köşesinde eserlerimizin, hizmetlerimizin yükseldiğini görüyoruz. İşte Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Şanlıurfa’yı Adıyaman’a bağlayan Nissibi Köprüsü ki bunların her biri, dünya çapında dev projeler. Ancak sadece fiziki köprüler yapmıyoruz. Gönüller arasında da köprüler kuruyoruz. Esas önemli olanın gönülleri buluşturmak olduğunu biliyoruz.'

- 'FETÖ-PKK ortak olmuşlar'

Bakan Özlü, Türkiye’nin çok uzun yıllardır devam eden terör sorunu bulunduğunu vurgulayarak, terörün ülkemize çok acı faturaları olduğunu belirtti.

Özlü, 'Kaynaklarımızı, zamanımızı, imkanlarımızı terörle mücadeleye harcamak zorunda kaldık. Maddi kayıplarımız telafi edilebilir ancak bu süreçte çok sayıda vatan evladını da terör saldırılarında şehit verdik.' diye konuştu.

Giden canların geri gelmediğine işaret eden Özlü, giden canların yokluğunun, sevdiklerimizin boşluğunun hiçbir zaman dolmadığını vurguladı.

Özlü, teröre artık bir son vermek amacıyla, daha önce kimsenin atmaya cesaret dahi edemeyeceği adımlar atıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

'Cumhurbaşkanımız siyasi hayatını riske atarak, Çözüm Süreci'ni başlattı. 'Gerekirse biz iktidarı kaybedelim ama artık analar ağlamasın.' dedi. Bu umut dolu süreç, ne yazık ki terör örgütü tarafından sabotaja uğratıldı. Şimdilerde anlıyoruz ki bu sabotajda PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ'ymüş. FETÖ-PKK ortak olmuşlar, akıllarınca Türk-Kürt kardeşliğini hedef almışlar. Ancak bizim gönül bağımız, onların çıkar ve menfaat bağından elbette üstündür.'

Terörün bugüne kadar ülkeye çok zarar verdiğini ama en çok da zararı bölgeye ve Kürtlere verdiğine dikkati çeken Özlü, 'Bunlar ülkenin demokratikleşmesine, teröre zemin oluşturan bataklığın kurumasına tahammül gösteremedi.' dedi.

- 'Yasin Börü kardeşimizi şehit ettiler'

Özlü, bölgenin yatırım çekmesinin terör örgütlerini rahatsız ettiğini belirterek, terör örgütlerinin millete hizmet edecek, milletin hayatını güzelleştirecek olan yatırımları sabote etmek için uğraş verdiğini kaydetti.

Daha önce hayal bile edilemeyecek bir projeyi 99 kez saldırıya uğramasına rağmen hayata geçirdiklerini ve Hakkari'de havalimanı açtıklarını anımsatan Özlü, açıldıktan sonra 2 ay içinde 23 bin yolcu taşıyan bu havalimanının, şu anda ne yazık ki terör nedeniyle kullanılamadığını aktardı.

Hakkari halkının bu imkandan yararlanamadığına işaret eden Bakan Özlü, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Hakkari'deki esnafımız, iş insanlarımız, şehre katma değer taşıyabilecek insanlar, bu imkandan yararlanamıyor. Neticede Hakkarili vatandaşımız mağdur oluyor. Bu örnek de gösteriyor ki PKK'nın 'Kürt' diye bir derdi yok. Ancak Kürt kardeşlerimizin 'PKK' diye bir sorunu var. 6-8 Ekim hadiselerini hatırlayın. Kendileri gibi düşünmeyen Kürt kardeşlerimizi şehit ettiler. Kurban eti dağıtan 17 yaşındaki Yasin Börü kardeşimizi şehit ettiler. Suriye’de kendileri gibi düşünmeyen Kürtlere çok büyük zulümler işlediler. 7 Haziran seçimlerinden sonra da alçaklıkta yeni bir aşamaya geçtiler.'

- 'Çukur siyasetiyle çukurun dibini boyladılar'

Terör örgütü PKK'nın Cizre'nin, Nusaybin’in, Lice'nin ve diğer birçok şehrin tahrip olmasına neden olduğunu belirten Özlü, şöyle dedi:

'Çukur siyasetiyle çukurun dibini boyladılar. İnsanları, evlerinden, barklarından, yurtlarından ettiler. Şimdi de FETÖ’nün darbe girişiminden sonra fırsatçılık yaptılar, terör eylemlerini tekrar artırdılar. Zannettiler ki, devletimiz, darbe girişiminden sonra zaafa uğradı. Ancak onların zannettiği gibi olmadı. Devlet zaafa düşmedi. Bütün kardeşlerimize söz veriyoruz: Bu terör belasından sizleri ve ülkemizi kurtaracağız. Bunlar ne yaparsa yapsınlar, biz sizler için hizmet üretmeye devam edeceğiz.'

- 'Güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz'

Bakan Özlü, 'Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi, maskelerini tamamen düşürdü. FETÖ ile PKK’nın ve hatta DAEŞ’in aynı el tarafından oynatılan kuklalar olduğu anlaşıldı. Bunların, çeşitli bahanelerle Türkiye'nin önünü kesmek için kullanıldıkları ortaya çıktı. Ancak Türkiye’nin önünü kesemeyecekler. Buna izin vermeyeceğiz. Buna ne Sakarya izin verecek ne de Siirt. Emin olun, rahat olsun, Türkiye, asla geri adım atmayacak. Eski Türkiye'ye bir daha geri dönmeyeceğiz. Tam aksine, sizlerle Yeni Türkiye'yi, güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz. Yeter ki bu kardeşliğimizi sürdürelim. Yeter ki gönül köprülerimizi her geçen gün daha güçlendirelim. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım.' ifadesini kullandı.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da yaptığı konuşmada, Siirt ve Sakarya arasında kurulan gönül köprüsüyle Siirt'in kalkınmasına destek olacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA