Ordu'da Öldürülen Teröristi İhbar Eden Kişi Ödüllendirilecek

Vali Balkanlıoğlu: 'Yakalanması için devlet tarafından başına para ödülü konulan terörist, bölge halkının duyarlılığı ve ihbarı sayesinde etkisiz hale getirildi. Jandarma, ihbarı yapan vatandaşın vaat edilen mükafattan faydalanması için teklifte bulundu'

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yakalanması için devlet tarafından başına para ödülü konulan teröristin, bölge halkının duyarlılığı ve ihbarı sayesinde etkisiz hale getirildiğini belirterek, 'Jandarma, ihbarı yapan vatandaşın vaat edilen mükafattan faydalanması için teklifte bulundu.' dedi.

Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakalanmasına yardımcı olan vatandaşa para ödülü verilmesi uygun görülen 'Hejan' kod adlı terörist Servet İnci'nin, geçen ay Mesudiye ile Gölköy ilçeleri arasındaki Haruniye Mahallesi mevkisinde güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini anımsattı.

Yakalanması için devlet tarafından başına para ödülü konulan teröristin, bölge halkının duyarlılığı ve ihbarı sayesinde etkisiz hale getirildiğini belirten Balkanlıoğlu, 'Jandarma, ihbarı yapan vatandaşın vaat edilen mükafattan faydalanması için teklifte bulundu. Detaylı bir şekilde araştırılıp teröristi ihbar eden vatandaş belirlenecek. Sonrasında ise bu vatandaşın ihbarı neticesinde teröristin etkisiz hale getirildiği üst makamlara bildirilecek. Bilgilendirme değerlendirilip kabul edilirse de vatandaşa 300 bin lira ödül verilecek.' diye konuştu.

Balkanlıoğlu, duyarlılıkları dolayısıyla yöre halkına teşekkür ederek, 'Bu tür davranışlar para için yapılacak şeyler değil. Sonuç itibarıyla böyle bir iyilik yapan vatandaş da devletin tanımış olduğu haktan yararlanacak. Karadeniz halkı, zaten böyle bir ödül olmasa da devletinin her zaman yanında olacaktır. Başka zaman da olsa terörist gördüğü anda güvenlik güçlerimize ihbar eder.' değerlendirmesinde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, vatandaşın ödülle ilgili kesinlikle bir müracaatı bulunmadığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA