Ödemiş'in Kurtuluşunun 94. Yılı Kutlandı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bölgenin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı törenlerle kutlandı. Hükümet Meydanı önünde düzenlenen törene ilçe yöneticilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Ödemiş'in Kurtuluşunun 94. Yılı Kutlandı
Program, Ödemiş Belediye Başkanlığının Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üç top atışı yapılarak sirenler çalındı. Törende Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Yüzüak, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Höyüktepe, daire amirleri ve protokol üyeleri ile vatandaşlar hazır bulundu.

"Atatürk’ün sözünün değeri daha çok anlaşılmalıdır”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem yaptı. Başkan Badem, “Bugün, yok edilmek istenen bir milletin, kanıyla ve canıyla yazdığı unutulmaz destanın yıl dönümünü o günkü coşkuyla, heyecanla yaşıyoruz ve kutluyoruz. Ödemişimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı hepimize kutlu olsun” dedi.

Badem, konuşmasında kurtuluş sürecini anlatarak, “15 Temmuz’da bir avuç hain, bir üst akıldan aldıkları talimatlarla, yıllarca ülkenin ve masum insanların umutları ile her kesimde örgütlenerek kendi insanının üstüne tanklar yürütmüş, roketatar ve uçak savar mermileri ile saldırmıştır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün değeri daha çok anlaşılmalıdır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekipleri ve İlkkurşun Efeler Derneği tarafından gösteri yapıldı. Öte yandan bir hafta boyunca sürecek fuar etkinliklerinin eğlence bölümünün iptal edildiği, Mustafa Ceceli konserinin de ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Kaynak: İHA