Muğla'da Kayalıklara Düşen Paraşütçü Kurtarıldı

Havalanırken paraşütü kapanan ve kayalıklara düşen paraşütçü, UMKE tarafından kurtarıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde havalanırken paraşütü kapanan ve kayalıklara düşen kişiyi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kurtardı.

Tatil için ilçeye gelen Ahmet Tanju Kuzu (51) yamaç paraşütü yapmak için Ölüdeniz Mahallesi'nin yaklaşık 700 metre üstündeki tarihi Likya Yolu'na çıktı. Kuzu, hazırlıklarını tamamladıktan sonra tekli uçuş yapmak üzere harekete geçti.

Havalandığı sırada paraşütü kapanan ve sağ kanadı yakındaki bir ağaca takılan Kuzu, yaklaşık 30 metre aşağıdaki kayalıklara düştü. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve hareket edemeyen Kuzu, telefonla arkadaşını arayarak düştüğünü söyledi.

Arkadaşının 112 Acil Servisi ekiplerine durumu bildirmesi üzerine olay yerine ulaşan ekipler, Kuzu'ya ilk müdahaleyi yaptı. Kuzu'nun bulunduğu yerin sarp olması nedeniyle UMKE'den yardım istendi. Düştüğü yerden sedyeye alınan Kuzu, 30 metre yukarıya, atlayış yaptığı yere kadar taşındı.

Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılan Kuzu'nun sağ kolunun kırık olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kaynak: AA