Kapadokya'nın İlk Butik Otel Belgesi Kayakapı'nın

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde bulunan Kayakapı Premium Caves-Cappadocia bölgenin ilk ve tek butik otel işletme belgesini aldı.

Kapadokya'nın İlk Butik Otel Belgesi Kayakapı'nın
Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’nde “Kapadokya’nın Premium Oteli” iddiasıyla hizmet veren Kayakapı Premium Caves - Cappadocia, bölgenin “İlk ve Tek Butik Otel” İşletme Belgesi’ni almaya hak kazandı. Açılışından bu yana dünya çapında birçok ödüle sahip olan tesis, almaya hak kazandığı “Butik Otel” işletme belgesiyle bir kez daha gündeme gelmeyi başardı.

1 Mayıs 2013 tarihinde bir Dinler Hotels iştiraki olarak kapılarını Türk ve Kapadokya turizminin hizmetine açan Kayakapı Premium Caves - Cappadocia, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen bu belgeyle, sahip olduğu ayrıcalıklara bir yenisini daha ekleyerek sektörde de bir ilki başarmış oldu.

Kayakapı Premium Genel Müdürü Yakup Dinler: “Gururluyuz”

Kayakapi Premium Caves - Cappadocia’nın Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Dinler konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bir çok sebepten ötürü zorluklarla geçen bir yıl yaşıyoruz. Böyle bir zamanda, Kapadokya gibi dünya markası olmuş bir bölgede butik otel belgesine sahip olan ilk ve tek otel olmak bizim için çok büyük bir gurur kaynağı oldu. Bize destek veren misafirlerimize, partnerlerimize, yerel yönetimimize ve personelimize çok teşekkür ediyorum. Bölgenin ilk Butik Oteli olduk ve bu sınıfın Kapadokya’daki tek temsilcisiyiz. Bundan sonra yükümüz daha da ağır. Ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, Kayakapı Premium Caves - Cappadocia ve Dinler Hotels olarak Türk turizminin yüz akı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

1 Eylül 2016 itibariyle 33 metrekare ile 253 metrekare arasında değişen büyüklükte 39 adet lüks mağara / kaya odaları ile hizmet veren tesis, 2014, 2015 ve 2016’da dünyanın en önemli seyahat değerlendirme sitesi TripAdvisor tarafından “Dünya’nın En İyi ve En Lüks 25 Oteli”, “Avrupa’nın En İyi ve Lüks 25 Oteli” ve “Türkiye’nin En İyi ve En Lüks 25 Oteli” ödüllerinin sahibi olmuştu.

Butik Otel nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı - Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik / Madde 43 uyarınca aşağıdaki şekilde tanımlanmıştır:

Yapısal özelliği, mimari tasarımı, tefriş, dekorasyon ve kullanılan malzemesi yönünden özgünlük arz eden, işletme ve servis yönünden üstün standart ve yüksek kalitede, deneyimli veya konusunda eğitimli personel ile kişiye özel hizmet verilen ve en az on odalı otellerdir.
Kaynak: İHA