Kadın Polislere Başörtüsü Yasağının Kaldırılması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanlığı, kadın polislere getirilen başörtüsü serbestliğine tepki gösterdi.

Parti üyesi bir grup, Moğultay Mahallesi Seyit Rıza Parkında bir araya gelerek, kadın polislere getirilen başörtüsü serbestliğine karşı olduklarını belirtti.

Grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, kamu kurumlarında türban taşıyan asker, polis ve hakime karşı olduklarını söyledi.

Dine ve dindarlara bir husumet beslemediklerini vurgulayan Güder, şunları kaydetti:

'Dindar yurttaşlarımızın inançları gereğini yaşamlarına karşı çıkmak için burada değiliz. Hatta devlette bazı kurumlarda kamu görevlilerinin dini sembol taşımasında bir sakınca görmüyoruz. Fakat, din ve inançsal sembollerin devlette yer almasının bir sınırı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sınır kamu görevlisinin inancını yaşamasının, sade yurttaşın güvenliğine, emniyetine ve özgürlüğüne kast ettiği andır. Polise türban serbestliği ile kamu düzenine ve toplumsal barışa yönelik tehlikeyi haykırmak için açıklama yapma gereği duyduk. Biz türban taşıyan bir askere, polise, hakime karşıyız. Çünkü devletin görünürde dahi gücüne, dürüstlüğüne ve tarafsızlığına ilişkin toplumun inanç ve güvenini muhafaza edecek şekilde hizmet vermesi gerektiğini düşünürüz.'

Kaynak: AA