İstanbul Aydın Üniversitesi Özel Yeteneklerini Arıyor

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son özel yetenek sınavı 5 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Sınava girmek isteyen adaylar için aranan tek şart YGS’den 150 puan almak.

İstanbul Aydın Üniversitesi Özel Yeteneklerini Arıyor
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Reşat Başar, özel yetenek sınavının öğrenciler için son fırsat olduğunu belirterek öğrenci alacak bölümler hakkında bilgi verdi.

“Tek oturumda iki aşamalı sınav olacak”

“Son sınavımız 5 Eylül pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak” diyen Başar, “Bu sınavın öğrenciler için bir fırsat olabileceğine inanıyorum. Sınavımız altı bölümde yapılacaktır. Bu bölümlerin dört tanesi Güzel Sanatlar Fakültesi, iki tanesi de Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesindedir. Grafik tasarım, Çizgi film ve Animasyon, Moda ve Tasarım bölümü çizim sınavıyla öğrenci alan bölümlerdir. Yetenek sınavı ile öğrenci alan bölüm ise Drama ve Oyunculuktur. Bunun dışında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi için de İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümleri çizim sınavıyla öğrenci kabul eden bölümlerimiz arasında. Özel yetenek sınavına başvuracak öğrencilerin YGS sınavından 150 puan ve üstünde almaları yeterli ya da LYS sınavı sonucunda bir yere yerleşemeyen adaylar içinde bizim yapacağımız özel yetenek sınavı son fırsat olacaktır. Sınavımız tek oturumda iki aşamalı olacak” dedi.

“Değerlendirme aynı gün yapılıp, sonuçlar ertesi gün açıklanacak”

Çizim sınavlarının tamamını 1 buçuk saat içinde iki farklı çizim şeklinde yapıldığını ifade eden Başar, “Bu çizimler görerek yapılan obje çizimi şeklinde oluyor. Drama ve Oyunculuk sınavı ise daha uzun süren mülakat şeklinde yapılan bir sınav onunda kendi içinde ritim, temsil ve hareket duygusunu ölçen bir sınav olduğunu söylemek mümkün. Öğrenciler Pazartesi günü kimlikleriyle gelip kayıt yaptırıp sınava girebilirler. Değerlendirme aynı gün yapılıp büyük ihtimalle sınav sonuçları ertesi gün açıklanmış olur. Özel yetenek ile sınava giren öğrencilerimiz başarı olmaları halinde dört yıllık lisans eğitimi alacaklardır. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler çok geniş kariyer ve iş bulma olanaklarına sahipler. Hem mesleki hem de akademik eğitimin birlikte verilmesinden dolayı isteyen öğrenciler iş hayatına kolay atılabilmektedir. Akademik kariyer yapmak isteyen adaylarda lisansüstü eğitimlerine devam ederek hedeflerine kolayca ulaşabilir" dedi.

Kaynak: İHA