FETÖ Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında bin 319 kamu personeli hakkında idari işlem başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine yuvalanmış FETÖ mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları ve halkın iradesine sahip çıkması sonucu bertaraf edilen darbe girişiminin ardından, bu yapıya karşı adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da aralarında 2 vali yardımcısı, 3 kaymakam, 2 kaymakam adayı, 417 emniyet, 375 Milli Eğitim Müdürlüğü, 152 Dicle Üniversitesi personelinin yer aldığı bin 319 kişi hakkında idari işlem yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Kurumlarımızın yasa dışı yapılanmalardan arındırılması adına başlatılmış olan bu çalışmaların en hızlı şekilde tamamlanması için gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Ayrıca aynı kapsamda bin 162 kişi hakkında adli işlemler başlatılmış olup, bunlardan 515 kişi tutuklanmış, 391 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 207 kişi ise serbest bırakılmıştır. Halen 49 kişinin gözaltı işlemi devam etmektedir.'

Kaynak: AA