Efeler Belediye Meclisi Jeotermali Konuştu

Efeler Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının ilk oturumu Efeler Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi.

Efeler Belediye Meclisi Jeotermali Konuştu
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ı başkanlığında yapılan toplantıya, gündeme ait 11 madde oylanarak oy çokluğuyla ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin 6. maddesinde; Efeler Belediye sınırları içinde bulunan Meşrutiyet Mahallesinde revize edilen Manolya parkına Marmaris’te şehit düşen Şehit Polis Nedip Cengiz Eker isminin verilmesi hususunun görüşülmesinin ardından yapılan oylamada oy çokluğu ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilirken, gündem dışı bir önerge sunan meclis üyesi Mehmet Vergili, Efeler mahallesin de kurulu bulunan ve kurulma aşamasın da olan jeotermal santrallerden yayılan buhar ve akışkan madde kontrol edilmeksizin doğaya salındığını, salınan maddeler sağlığa zararlı olup, Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy, İmamköy, Pınardere, Serçeköy ve Umurlu mahallelerinde yaşayan vatandaşların sağlıklarını olumsuz etkilediği, kentin hava, su ve toprağını kirleten santrallerin yasalara uygun işletilmesi ve denetimlerin sağlıklı yapılması ve bu yönde kamuoyu oluşması yönündeki önerge de kabul edilerek oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada oy çokluğu ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı.

Toplantının ardından Efeler Belediyesi Eylül ayı ikinci toplantısı 05 Eylül 2016’da saat 18.00 de yapılası karara bağlandı.
Kaynak: İHA