Dursunbey'de 3 Eylül Kurtuluş Günü Buruk Geçti

Dursunbey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı etkinlikleri İlçeye gelen şehit haberi sonrasında buruk geçti.

Dursunbey'de 3 Eylül Kurtuluş Günü Buruk Geçti
Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde Belediye tarafından eğlence kısmı Şehitlere saygı amacı ile iptal edilmişti. Bu gelişmelerin ardından dün gece İlçeye gelen Şehit haberinin ardından bugün gerçekleştirilen programlarda buruk geçti.

Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Dursunbey Merkez Çarşı camiinde öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif programı düzenlenirken, bu programın arından ise Kent Meydanında bulunan Şehitler anıtı önünde resmi tören düzenlendi.

Buradaki törene Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Garnizon Komutanı Başar Akın, Jandarma Komutanı Ömer Faruk Gürsoy, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunduğu programın adından protokol üyeleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kurtuluş konulu sergiyi gezdi.

Programda Özbekistan’dan Dursunbey’e güreş kampı için gelen öğrenciler de yer alırken Çarşı Camii önü ve Kent meydanında vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.
Kaynak: İHA