Devlet Okulu Özel Koleji Aratmıyor

Muş’un Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni hizmet binasına taşınmasıyla boşalan okulu devralan Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, başlattıkları hummalı çalışma sonucunda ev ortamını aratmayacak görüntü ortaya koydular.

Devlet Okulu Özel Koleji Aratmıyor
Muş’un Hasköy ilçesindeki Said Nursi Ortaokulu’nda başlatılan tadilat çalışmasıyla okulda kolej havası oluşturuldu. Derslik kapılarına işlenen motifler, duvarlara asılan tabelalar, yeni oluşturulan oturma alanları ve hobi odalarıyla göz kamaştıran okul, özel kolejleri aratmıyor. Okulun pansiyon kısmında öğrenciler için hazırlanan 2 ve 4 kişi kapasiteli odalarda ise sıcak ev ortamı sunularak görenleri kendine hayran bırakıyor. Yapılan tadilat çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan okul müdürü Yakup Atış, öğrencilerin eğitim-öğretime daha iyi sarılmaları için sıcak bir yuva ortamı oluşturduklarını söyledi.

Okulu devraldıktan hemen sonra kısa bir sürede tadilat çalışması başlattıklarını ifade eden Atış, “Hizmet binamız eski yapı olmasına rağmen başlattığımız kalorifer tesisatı, kapı, lavabo, pencere, iç dış boya ve diğer ince işçiliklerle birlikte yeni bir görünüme sahip oldu. Okulumuzu tercih eden veliler, çocuklarının kayıtları için geldikleri zaman gördükleri çalışmalar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Bu yönden baktığımız zaman veliler tarafından takdir ediliyoruz. Öğrenci gelip okuldaki bu havayı gördüğü zaman dışarı çıkmak istemiyor. Okulumuzu ziyaret eden velilerimiz ve öğrencilerimize pansiyon ve okulumuzu gezdiriyoruz” dedi.

Bölge de kız çocuklarının okullaşma oranın az olduğunu belirten okul müdürü Atış, “Özellikle kız çocukları bölgede bizler için çok önemli. Veliler kız çocuklarını okula gönderip göndermemek arasında kararsız kalıyor. Bizde yoğun mesai harcayarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ki veli okulu ve ortamı görünce aklında soru işareti kalmasın ve öğrenciyi okula göndersin. Şuanda okulumuzda tam bir kampus havası var. Kız çocuklarımızı eğitime kazandırmak için daha iyi çalışmalar hazırlıyoruz. Pansiyonumuzda, öğrencilerimiz için yeni çalışmalar başlattık. 2 ve 4 kişilik olmak üzere odalar oluşturup çalışma masaları kurduk. Burada pansiyon girişince öğrencilerimizin oturmaları için yeni oturma grupları ve okumaları için kitaplar bıraktık. Yani okulumuzda eğitim öğretimini sürdüren öğrencilerimiz, kendilerini evlerinde gibi hissedecekler” ifadelerini kullandı.

Eğitim alanında yakaladıkları başarılara da değinen müdür Atış, “Kolejleri gölgede bırakarak il genelinde altıncı, ilde İmam Hatip kategorisinde ikinci Hasköy’de tüm okullarımız arasında birincilik elde ettik. Yakaladığımız bu başarı sayesinde kayıt sayılarımızda büyük bir artış oldu ve sayımızı ikiye katladık. Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak kendimize İnançlı, güzel ahlak sahibi, başarılı öğrenci yetiştirmeyi amaç edindik. Bu kapsamda öğrencilerimizde canla, başla bu sıcak ortamda çalışıyor. Bu aşamaya gelmemize katkı sağlayan Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA