Çıldır'a İskele, Sarıkamış'a 'Kütük Ev' Yapılacak

Kars Valisi Rahmi Doğan, Çıldır Gölü’ne sosyal tesisler yapılması projesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a iletti.

Çıldır'a İskele, Sarıkamış'a 'Kütük Ev' Yapılacak
Bakan Arslan, Vali Doğan’ın projesini destekleyerek, Çıldır Gölü’ne iskele yapılması ve gezi teknesi tahsis edilmesi için talimat verdi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Türkiye’nin en büyük göllerinden birisi olan Çıldır Gölü’ne iskele yapacaklarını, bir tane de vatandaşların gölün üzerinde geze bilemeleri için gezi teknesi tahsis edeceklerini ve Sarıkamış’a da ağaç tomruklarından ‘kütük ev’ yapacaklarını belirtti.

Çıldır Gölü’nde bir takım incelemelerde bulunan Vali Rahmi Doğan, gölün etrafında çay içilecek, balık yenilecek doğru dürüst bir mekan olmadığını ve Çıldır Gölü’ne çeşitli tesisler yaparak vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.



“ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ÇILDIR GÖLÜ’NE İSKELE YAPACAK”

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Şuan Çıldır Gölü’nde bir proje geliştirmekteyiz. Çıldır Gölü Türkiye’nin en büyük göllerinden bir tanesi olmasına rağmen Çıldır’a gideyim, bir çay, kahve içeyim gölün kenarında bir balık yiyeyim diyebileceğimiz bir mekan yok. Göl büyük ve güzel bir göl bu konuyu Ulaştırma Bakanımıza açtım. Bakanlık orada iskele yapacak ve bize bir de gezi teknesi tahsis edecek. Gezi teknesi ve iskele ile ilgili çalışma devam ediyor. Şartnamesini hazırlıyorlar ve ihaleye çıkacaklar. Bizde oraya Doğruyol köyüne gitmeden 83 dönümlük bir ormanlık arazi var, ağaçlık olarak gözüküyor ama biz onun vasfını değiştirerek orman arazisine dönüştürdük ve orayı biz alacağız. Onun içerisine 500 metrekarelik lokanta ve kafeterya ahşaptan yapacağız. Alt katına otopark, mescit, mutfak ve lavabolar gibi bölümler yapılacak. Üst katında ise kafeterya ve lokanta gibi yerler yapacağız. Ormanın hemen yan tarafında ise 10 dönümlük yeri mera vasfından çıkartarak oraya da otopark, halı saha gibi sosyal alanlar planlıyoruz” dedi.

“SARIKAMIŞ’A KÜTÜK EVİ PROJESİ”

“Öte yandan Çıldır Gölü çevresinde yapılacak sosyal alanlar projesinin bir benzerinin de Sarıkamış’ta yapılacağı müjdesini veren Vali Rahmi Doğan, Sarıkamış’a tugaya ait yerlerde ağaç tomruklarından ‘kütük ev’ yapacaklarını ifade etti.

Vali Doğan, “Çıldır Gölü çevresinde yapacağımız sosyal alanların bir tanesini de Sarıkamış’ta yapacağız. Sarıkamış’ta girişte askeriye ve tugaya ait yerler var, askeriyeyi oradan çıkartıyoruz. Orada konteynırları kaldırıp, Benzer kütük ev yapacağız orayı da yine Özel İdaresi’ne ait şirket aracılığıyla işleteceğiz. Sarıkamış’ta kışın çalışan personeli tutup, yazında Çıldır’da çalıştırabilirsiniz, böylece personeli daha verimli kullanmış olursunuz bu tür bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

IÇ-
Kaynak: İHA