'Cephe Sakarya Açıklaması Darbeye Karşı Kol Kola' Belgeseli Galası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Sakaryalıların verdiği mücadelenin anlatıldığı belgeselin galası yapıldı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Sakarya'da verilen mücadelenin anlatıldığı 'Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola' adlı belgeselin galası gerçekleştirildi.

Belgeselin yönetmeni Aybars Bora Kahyaoğlu, Serdivan Belediyesi Kongre Merkezi'ndeki galada, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, FETÖ'ye bağlı, asker kılığındaki teröristlerin karşısına çıkan Sakarya halkının ortaya koyduğu milli mücadele ruhunu hatırlamak için belgesel hazırladıklarını söyledi.

Kahyaoğlu, 'Bir film genellikle hayaller üstüne kurulur. Oysa bu gece seyredeceklerimiz kurgu değil gerçeğin kendisi. 15 Temmuz ile ilgili yapılacak bütün filmlerin bundan sonra gerçek kahramanları, filmleri yapanlar değil şehitlerimiz ve gazilerimiz olacaktır.' diye konuştu.

Başta Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar olmak üzere kendilerine destek verenlere teşekkür eden Kahyaoğlu, 'Bu belgesel ticari bir iş olarak yapılmadı. Bu anlamda da ülkemizin önde gelen ulusal kanallarına çağrıda bulunuyoruz, bu ülkenin üzerinde oynanan hain oyunu belgeleyebilecek bir film olması bakımından dilerlerse bunu ücretsiz yayımlayabilirler.' dedi.

Galaya, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA