Boğulmalara Karşı 'Tel Örgüyle' Önlem

DSİ Batman Şube Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, kentteki sulama kanallarının çevresine tel örgü çekiliyor Şube Müdürü İleri: 'Kanalların çevresini tel örgüyle çevirerek, vatandaşların burada yüzmesini ve kanala düşmesini önlemeye çalışıyoruz'.

Devlet Su İşleri (DSİ) Batman Şube Müdürlüğünce kentteki sulama kanallarının çevresine tel örgü çekilerek, boğulmalara karşı önlem alınıyor.

Yazın hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceyi aştığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde her yıl, serinlemek için sulama kanalı, dere ve baraj göllerine giren çok sayıda kişi akıntıya kapılarak boğuluyor.

Batman'da hazırlanan proje kapsamında ise boğulmaların önlenmesi için sulama kanallarının çevresine tel örgü çekiliyor. Sulama kanalı boyunca denetimlerini sürdüren DSİ Batman Şubesi ekipleri, gençlere uyarı amacıyla afiş ve broşür de dağıtıyor.

DSİ Batman Şube Müdürü Bedri İleri, AA muhabirine, sıcaktan bunalan vatandaşların sulama kanalları ile çay ve derelere girdiğini söyledi.

Bu nedenle boğulma vakalarının yaşandığını dile getiren İleri, bunun önüne geçilmesi için bazı tedbirler aldıklarını ve denetimler yaptıklarını bildirdi.

İleri, 'Özellikle şehir içinden geçen sulama kanalının 8 kilometrelik bölümünde çocuklar ve yetişkinler serinlemek için suya giriyor. Kanalların çevresini tel örgüyle çevirerek, vatandaşların burada yüzmesini ve kanala düşmesini önlemeye çalışıyoruz.' diye konuştu.

Boğulmaların önlenmesine ilişkin vatandaşların bilinçlenmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerine işaret eden İleri, 'Kentteki billboardlarda hazırladığımız animasyonlar yer aldı. Boğulmalara dikkati çekmek için bazı köy okullarında eğitimler verdik. Bu çalışmalar sadece yaz sezonunda değil tüm yıl boyunca sürecek.' dedi.

Şubede mühendis olarak görev yapan Ömer Sünger de bu yıl tarımsal sulama sezonunda boğulma vakalarına karşı broşür ve afişli uyarı çalışması yaptıklarını belirterek, 'Tek bir insanın hayatını dahi bu önlemlerle kurtarabilirsek ne mutlu bize.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA