Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü Açıklaması

'Biz Türkiye'nin kalkınması, güçlenmesi, bütünlüğü için çalışıyoruz ama başkaları şiddetle Türkiye'yi bölmekte, parçalamakta çalışıyorlar'.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Biz Türkiye'nin kalkınması, güçlenmesi, bütünlüğü için çalışıyoruz ama başkaları şiddetle Türkiye'yi bölmekte, parçalamakta çalışıyorlar.' dedi.

Özlü, Siirt-Sakarya 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Sakarya'dan gelen heyetle birlikte Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti.

Valilikte gazetecilere açıklama yapan Özlü, birilerinin Türkiye'yi karıştırmanın, zayıflatmanın peşinde olduğunu söyledi.

Özlü, terör olaylarıyla bölgenin kalkınmasına vurulmak istenen darbeye müsaade edilmeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

'Türkiye'nin kültürel bütünlüğü, gönül bütünlüğü için bu program çok önemli. Bakın Sakarya Büyükşehir Belediyesi, il başkanımız, milletvekillerimiz hatta bugünkü programa Kazakistan'dan, Suriye'den katılan iş adamlarımız var. Dün akşam kendileriyle görüştük. Dolayısıyla Siirt'in kalkınması, güçlenmesi, Siirt'in aslında dışarıda çok başarılı iş adamları var. Siirtliler çok girişimciler, büyük düşünen insanlardır. Biz Türkiye'nin kalkınması, güçlenmesi, bütünlüğü için çalışıyoruz ama başkaları şiddetle Türkiye'yi bölmekte, parçalamakta çalışıyorlar.'

Siirt-Sakarya arasında kurulan gönül köprüsünü önemsediklerini altını çizen Özlü, AK Parti'nin 'Gönül Köprüleri' programı aslında Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün teminatı olduğunu vurguladı. Bakan Özlü, şunları kaydetti:

'Yani siyasi hareket olarak Türkiye partisiyiz. Biz Siirt'te, Sakarya'da, Düzce'de, Şırnak'ta her tarafta varız. Dolayısıyla bu programı çok önemsiyoruz. Bu program Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, beraberliği, kardeşliği Türkiye'nin kalkınması, güçlenmesi açısından çok önemli bir program. Bundan sonraki süreçte Sakaryalı siyasilerle, belediye başkanımızla birlikte Siirt ve Sakarya arasında güzel bir köprü oluşturacağız.'

Kaynak: AA