Balıkçıların Yüzü Gülmeye Başladı

Ordulu balıkçılar denizlerde avlanmaya devam ediyorlar.

Balıkçıların Yüzü Gülmeye Başladı
1 Eylül’ün ilk saatlerinde ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılar, gün geçtikçe balık avının daha fazla olacağını söylediler. İlk gün hava muhalefeti nedeniyle denize açılamadıklarını o yüzden tezgahlarında balık çeşidin çok olmadığını söyleyen balıkçılar, bundan sonra bol balık çıkacağını, gece gündüz avlanmaya devam ettiklerini belirtti.

Havaların bir yağmurlu bir güneşli olmasından dolayı denizde balığın az olduğunu belirten Fatsa Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Eftal Mutlu, “Havalar iyi olursa bizler denize rahatça açılıyoruz. Balık avı için şuan umutluyuz. Avlanmaya devam ediyoruz. Tayfamızla birlikte balığın olduğu her yere gidiyor ağımızı atıyoruz. Şuan için istavrit, çinakop çok çıkıyor. Hamsi ise biraz daha az çıkıyor. Palamut istediğimiz seviyede değil. İleri ki günlerde bu balıkları daha fazla avlayacağımıza inanıyorum. İnşallah sezon iyi geçer. Bizler de mutlu oluruz” dedi.

Yeni sezonda palamudun az olduğunu belirten Balıkçı Mustafa Mollaoğlu ise yaptığı açıklamada, “1 Eylül itibariyle denize çıktık ve avlanmaya başladık. İstediğimiz seviyelere ilk 3 günde ulaşamadık. İnşallah sezon umduğumuz gibi geçer de bizler de nasibimizi alırız. Şuan için istavrit ve çinakop avı iyi" diye konuştu.

Kaynak: İHA