AK Parti Teşkilatı Basınla Buluştu

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, yerel ve ülke gündemi konuşuldu.

AK Parti Teşkilatı Basınla Buluştu
Türkiye Petrolleri toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ve parti teşkilatı mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Abdurrahman Dimez, 15 Temmuz Darbe Girişimini ‘istila’ olarak değerlendirdi.

Abdurrahman Dimez, ülkemizin çok önemli bir badire atlattığını belirterek, “Bu resmen bir istiladır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birliğine, bekasına yönelik yapılan bu girişim Allah’a şükürler olsun başta Allah’ın takdiri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve aziz milletimizin dik duruşu sayesinde başarısız olmuştur. Bunun yanı devletimiz terör örgütleriyle de kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürmektedir. 15 yıllık AK Parti iktidarı ile Türkiye’yi adete yeniden inşa ediyoruz” dedi.

Milletvekili Adnan Boynukara ise, Türkiye’nin son 5-6 aylık yaşadıklarını üstü üste konulduğunda bir çok ülkenin 20 yılda yaşayamayacağı bir yoğunlukta olduğunu kaydetti.

Adnan Boynukara, “Bu ülkemizin coğrafi konumuyla ilgilidir. Türkiye’nin üzerine oturduğu temel dinamikler, bir çok ülkenin sahip olduğu temel dinamiklerin ötesinde güçlü ve sağlamdır. Darbe girişimi klasik bir darbe değildir. Meclisin bombalanması, sivil halka ateş açılması sıradan bir olay değildir. Bu yabancı güçlerin ülkeyi bölmeye yönelik bir girişimidir. Çift kutuplu soğuk savaştan sonra küresel sistem bir türlü düzgün ve adil bir sistemin kurulmasına ilişkin adım atmadı. Tek kutuplu dünya kaostan beslenerek varlığını sürdürmeyi amaçlayan batılı bir paradigmanın egemenliği altında devam ediyor. Güney Asya da, Orta Asya da, Kafkaslar da, Ortadoğu da, Afrika’nın tümü Güney Amerika’nın tümene yakın bu güçler tarafından kaos ve krize sürükleniyor. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz üstüne düşeni fazlasıyla yaptı, bundan sonra siyaset kurumunun üzerine düşeni yapması gerekiyor. Yeni kapıda oluşan ruhun korunması için bütün siyasetçilerin özel çaba göstermesini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, 15 Temmuz gecesinden sonra yaşanan süreci değerlendirerek, “Bu süreçte çok iyi bir birliktelilik yakaladık. 15 Temmuz gecesi ve demokrasi nöbetleri boyunca basınımız üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bu şerden bir hayır ortaya çıktı, küllerinden yeniden doğan bir millete bütün dünya tanıklık etti.

Son 15 yıl içerisinde yaşadığımız hadiseler ülkemizin kalkınması, büyümesi, Türkiye’nin kendi iç sorunlarını çözmesidir. Türkiye çok büyük hedefler önüne koydu. Bu hedeflere hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Batının katkısı olmadan temel problemlerimizi çözüyoruz, büyüyoruz, kalkınıyoruz ve demokratikleşiyoruz.

Hükümetlere eskiden bir çember çizilirdi. Hasta adam olarak adlandırdıkları Türkiye yok artık. Artık büyüyen, hedef koyan kendi sorunlarını çözen ve bölgesinde söz sahibi olan bir ülke var. Türkiye’nin menfaatleri neyi gerektirirse etkin bir dış politika belirlendi” dedi

Aydın konuşmasında, Suriye’nin Ceraplus kentinde yapılan operasyonlar ile ilgili Türkiye’nin kendi güvenliğini sağladığını kaydederek, Adıyaman’da ki yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.

Bütün terör örgütlerinin ortak hareket ettiğine dikkat çeken Aydın, “PKK, DEAŞ, YPG, FETÖ birlikte hareket ediyor. Teröre karşı ortak tavır almazsak bugün bize olan yarın diğer ülkelerin başına gelecek. Herkesin aklını başına alması lazım. Teröre karşı ortak bir tavır alması lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA