Adana'da Ulusal Aile Çalıştayı

Vali Yardımcısı Okatan: 'Önümüze gelen çocuklarla ilgili sorunların temeline baktığınız zaman aile içi şiddet veya parçalanmış aileler olduğunu görüyoruz. Burada anneler ile çocuklar en çok mağdur olan kesim'

Adana' da, Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği (YUVA-KUR) tarafından parçalanmış ailelerin çocuklarının okulda yaşadığı sorunlarının çözümüne yönelik 'Ulusal aile çalıştayı' düzenlendi.

Adana Vali Yardımcısı Kadir Okatan, bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, ailenin toplumdaki yeri, önemi açık ve aleni bir konu olduğunu söyledi.

Çalıştaya çözüm önerilerini almak için katıldığını ifade eden Vali Yardımcısı Okatan, 'Parçalanmış aile çocuklarının, eşlerin dramı var. Bu olayın psikolojik, sosyal etkileri var maalesef. Önümüze gelen çocuklarla ilgili sorunların temeline baktığınız zaman aile içi şiddet veya parçalanmış aileler olduğunu görüyoruz. Burada anneler ile çocuklar en çok mağdur olan kesim.' diye konuştu.

Okatan, ailenin kutsal ve temel bir mefhum olmasından hareketle gelecek kuşaklar için aile bütünlüğünün ve aile içi iletişimin, sosyal, psikolojik, kültürel, ör ve adetler, din açısından olmak üzere her yönüyle çok iyi temellendirilmesi gerektiğine işaret etti.

YUVA-KUR Başkanı Necip Gazel ise, 2006'dan bu yana aile odaklı sorunları bilimsel olarak tespit edip, çözüme katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Daha önce aile sempozyumu gerçekleştirdiklerini ve çözüm önerilerini kitap halinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunacaklarını ifade eden Gazel, şunları kaydetti:

'Hergün giderek artmakta olan boşanma oranlarının okuldaki öğrencilerimize yansımasında, onları hayata uyumlu hale getirmek, akademik başarılarını arttırmak, toplum ile aralarındaki sorunlarını en aza indirmek için bu çalıştayı gerçekleştirmiş oluyoruz. Çalıştayın sonunda çözüm önerilerimizi Milli Eğitim Bakanlığına takdim edeceğiz.'

Konuşmaların ardından akademisyen, sosyolog, eğitimci, gazeteci ve ilahiyatçılardan oluşan katılımcılar tarafından iki oturum halinde yapılacak çalıştay başladı.

Bir gün sürecek çalıştayda, parçalanmış ai̇le çocuklarının okulda yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşülecek.
Kaynak: AA