15 Temmuz Darbe Gecesi Fotoğraflar İle Gözler Önüne Serildi

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nın açtığı ‘15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi’ fotoğraf sergisinde 15 Temmuz Darbeye Teşebbüs Gecesi ve sonrasındaki süreç gözler önüne serildi.

15 Temmuz Darbe Gecesi Fotoğraflar İle Gözler Önüne Serildi
Adıyaman Demokrasi Parkı etkinlik alanında açılan ‘15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi’ adlı fotoğraf sergisinde 61 fotoğraf sergilendi. Çoğunluğu Adıyaman’a ait olan sergide, Türkiye’nin değişik illerinden fotoğraflarda yer alıyor.

Beş gün boyunca açık kalacak serginin açılışını TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem, İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ve partililer katıldı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, sergide yatığı açıklamada, fotoğrafları gördüğünde 15 Temmuz gecesi yaşanılan anların tazelendiğini ve bir milletin kahramanlık destanı yazdığını söyledi.



TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Darbe girişimi duyulur duyulmaz Boğaziçi Köprüsü’nün trafiğe kapatılması ile birlikte insanlar sokaklara, meydanlara çıktı. İradesine nasıl sahip çıkıyor, bunu net bir şekilde görülmesi lazım. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle yat ediyorum. Bu darbe kalkışmasında kaybedecek hiçbir şeyi olmayan, zengin yüreğiyle, o cesaretiyle, dik duruşuyla, iradesine sahip çıkmanın ne demek olduğunu gösteren o şehitlerimize, o kahraman gazilerimize, aziz milletimize her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bugünlerin unutulmaması lazım. Bu millet kolay millet olmadı, bu topraklar kolay vatan olmadı. Mazalgirt’de ki ruh neyse, Çanakkalede’de ki ruh neyse 15 Temmuz’da yeniden aynı ruhu yakalamanın da bir şans olduğunu, fırsat olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA