Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'da, '13 Mahalle 77 Proje' kapsamında Adnan Menderes Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı.

Beş bin metrekarelik alan üzerine yapılacak kapalı pazar yerinin temel atma törenine, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü'nün yanı sıra CHP İl Başkanı Özcan Özel, Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç, Jülide Güner, Naim Ardıç, Dinçer İlhan, Belediye Meclis Üyeleri, Yalova Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Orhan Kalyoncu, pazarcı esnafı, mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinin katıldı.

Kapalı Pazar Yeri'nin temeli dualarla atıldı. Burada konuşan Salman, seçim öncesi verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Adnan Menderes Mahallesi'nin Yalova’nın en güzel mahallelerinden biri olma yolunda ilerlediğini ifade eden Salman, 'Yolları ile kaldırımları ile depremden sonraki yapılaşması ile sadece Yalova'ya değil Türkiye'ye örnek bir mahalle olma yolunda hızla ilerliyor. Biz bu mahalleyi ekibimizle, muhtarlarımızla bir araya gelerek pilot mahalle olarak tespit ettik.' diye konuştu.

- Şaban Deresi'ndeki çalışma

Şaban Deresi'nde sel ve taşkını engelleyecek kanal çalışmasında sona gelindiği bildirildi.

Yalova Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Vefa Salman, Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile birlikte Samanlı Köyü Şaban Deresindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Yalova Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) birlikteliği ile yapılan çalışma Samanlı köyünün en önemli sorunlarından biri olan sel ve taşkın tehlikesini ortadan kaldırdı.

Şaban Deresi için DSİ ve Yalova Belediyesi işbirliğiyle 300 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde yeni bir kanal yapıldı.Derenin sel ve taşkınlara yol açan bölümü buraya deplase edilerek benzer afetin bir daha yaşanmaması sağlanacak.

Bir ay önce başlayan çalışmalarda sona gelindiğini belirten Salman, 'Bölgede ciddi bir sıkıntı vardı. DSİ ile ortak bir çalışma yaptık ve köylülerimizin çok istediği dere ıslahını yapıyoruz. Artık son aşamaya gelen çalışmalar bölgedeki sel tehlikesini yok edecek.' ifadesinde bulundu.

- Yalova Belediyesi Sonbahar Halı Saha Turnuvası

Yalova Belediyesi, belediye çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak için Sonbahar Halı Saha Turnuvası düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 13 takımın katılacağı turnuvada, 25'er dakikadan 2 devre oynanacak maçlar 3 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, turnuva ile ilgili şunları kaydetti:

'Yalova'nın en büyük ailesi olarak gördüğüm Yalova Belediyesi çalışanlarımızın motivasyonunu yükseltmeyi ve birimler arası dostluk duygularını pekiştirmeyi hedeflediğimiz turnuva pazartesi günü başlayacak. Hafta içi her gün 2 maçın oynanacağı turnuvada dereceye giren takımlara da kupa vereceğiz. En centilmen takıma da centilmenlik kupası vereceğiz.'

Meclis salonunda çekilen kuranın ardından birbirleriyle karşılaşacak takımlar belli oldu. Müracaat eden takımlar kura çekimi sonrasında 3 gruba ayrıldı. Gruplarda puan usulü maçlar yapıldıktan sonra dörtlü grupların birinci ve ikinci takımları, beşli grubun ilk üç takımı çeyrek finale yükselecek.

Takımlar, 'A Grubu: İmar Müdürlüğü, Güvenlik, Yeşil Körfez, İtfaiye. B Grubu: Mali İşler Müdürlüğü, Belediyespor, İşletme, Fen İşleri Müdürlüğü. C Grubu: Zabıta, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Veterinerlik Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü.' olarak belirlendi.

Kaynak: AA