Yalova'da SGK'ya 706 Yapılandırma Başvurusu Oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yalova İl Müdürü Salih Mehmet Aydın, yapılandırmadan faydalanmak için şu ana kadar 706 başvuru olduğunu, 31 Ekim tarihine kadar bu rakamın 3 bini bulmasını beklediklerini söyledi.

Yalova'da SGK'ya 706 Yapılandırma Başvurusu Oldu
Devlet alacaklarının yeniden yapılandırılmasına imkan tanıyan düzenlemeyle alakalı bilgi veren SGK Yalova İl Müdürü Salih Mehmet Aydın, yapılandırmaya olan ilginin şu an itibarı ile beklenenin altında olduğunu söyledi.

Bugün itibarı ile 706 başvuru olduğunun altını çizen İl Müdürü Salih Mehmet Aydın, 31 Ekim’e kadar 3 bin civarında başvuru beklediklerini, bunun büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, "İşverenlerin çalıştırdıkları sigortalılardan dolayı Haziran 2016 dönemi ve öncesine ait Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan prim borçları, 6736 sayılı kanun kapsamında 18 eşit taksitte, iki ayda bir ödeme şartıyla 36 aya kadar yapılandırılmaktadır. Yapılandırılan borçların işverenlere birçok yararı olmaktadır. Yapılandırma ile söz konusu borçlara eklenen gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacaklardan vazgeçilmektedir. Bunların yerine çok daha uygun olan 19/08/2016 tarihine kadar Yİ-ÜFE eklenmektedir. Peşin ödeme veya ilk taksit ödeme süresi içerisinde borcun tamamının ödenmesi durumunda ise hesaplanan Yİ-ÜFE’nin de yarısının tahsilinden vazgeçilmektedir. Borçları nedeniyle satış aşamasına gelen menkul ve gayrimenkullerin satışları durdurulmaktadır. Borçların yapılandırılması için herhangi bir teminat istenmemektedir. Uygulanan hacizlerde ödemeler nispetinde kaldırılacaktır. İlk taksitlerini ödemek şartıyla, borcu yoktur yazısı alabileceklerdir. Borçlardan dolayı yeni icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır" dedi.

Son başvuru tarihinin 31 Ekim 2016 günü olduğu, işverenlerin ilk peşin taksiti ise 2 Ekim 2017 tarihinde ödeyecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA