Ünye'de Açık Hava Nostalji Sinema Günleri'ne Emeği Geçenlere Plaket

Ünye Belediyesi’nin Ünye Kent Konseyinin tavsiyesi ile hayata geçirdiği ve 2 yıldan bu yana faaliyette olan yazlık sinema uygulaması ile ilgili bugün bir plaket töreni düzenlendi. Törende etkinlikle ilgili destek ve katkıda bulunan 13 kişiye teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Ünye'de Açık Hava Nostalji Sinema Günleri'ne Emeği Geçenlere Plaket
2 yıl önce Ünye Kent Konseyi’nin tavsiye üzerine başlatılan Ünye Belediyesi Nostalji Açıkhava Sinema Günleri bu yıl 2 yaşını doldurdu. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen açık hava nostalji sinema günlerinde bu zaman kadar Ünyeliler birbirinden kaliteli filmlerle buluştu.

Plaket töreninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünyemizde önemli bir etkinlik olarak nitelenen açık hava film etkinlikleri ile ilgili vermiş olduğunuz özellikle fikir bazlı destek ve sonrasında da uygulamalarla ilgili yapılan çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür amacıyla bir aradayız. 2 yıl içince bu fikri hayata geçirip Ünyemizde bu 2 yıl içinde vatandaşlarımız 18 filmle buluşturduk. Yine eski geleneklerimizi yaşatmak anlamında hemşehrilerimize mısır ikramlarımız ve yine şal ikramlarımız oldu" dedi.

Başkan Çamyar, nostalji sinema günleri ile ilgili bazı eleştirilere de cevap verdi. Çamyar, “Her ne kadar bazıları bu uygulamayı eleştirse de Ünyemizin kültürel değerleri açısından yazlık sinema uygulaması çok daha geçmişlere uzanan bir kültürel aktivite. Biz bunu yaşatıyor olmaktan dolayı ve kent konseyimizin fikrini icraata geçirmiş olmaktan dolayı oldukça mutluyuz” diye konuştu.

Ünye Kent Konseyi adına konuşan Başkan Yardımcısı Musa Kıroğlu ise, "Başkanımız Kent Konseyi’ne yazlık sinema fikrinden dolayı teveccühte bulundu ve teşekkür etti. Ama biz asıl teşekkürü bu fikri hayata geçirdiği için kendisine ediyoruz. Ünye Belediyesi fevkalade güzel bir geleneğin yaşatılmasına ortam oluşturdu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Nostaljik Açıkhava Sinema Günleri etkinliğine emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA