Toroslar'da Ejder Meyvesi Yetiştiriliyor

Toroslar’da alternatif tarım ile ilgili çalışmalar yaparak, çiftçileri yeni ürünler üretmeye teşvik eden İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin serasında yetiştirdiği ejder meyvesi, İçel’de tropikal ürün yetiştiriciliğinin önünü açtı.

Toroslar'da Ejder Meyvesi Yetiştiriliyor
Geçen yıl ejder meyvesinin ilk tohumlarını toprakla buluşturan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı arge çalışmaları, sonuç verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasını ziyaret ederek, bitkinin çelikleme çalışmalarını inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, meyvenin ilçe sınırları içerisinde yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengin olan meyvenin oldukça lezzetli olduğunu da vurgulayan Tuna, ilçe sınırlarının genişlemesinin ardından tarımla uğraşan nüfusun artması nedeniyle tarım ve hayvancılığa da önem veren projelere imza attıklarını ifade etti.

Tuna, "İlçemizin genişleyen bu coğrafyasında çiftçilikle uğraşan nüfus oranımız da arttı. Bu nedenle tarım ve hayvancılığı kalkındıracağımızı, bu noktada ufuk açacağımızı söylemiştik. Çiftçilikle uğraşan insanlarımızın değişik cins tarım ürünlerini üretmeleri noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ürünlerimizden bir tanesi de ejder meyvesi olarak bilinen pitahaya meyvesidir. Ejder meyvesinin fazla su, ilaç ve gübre istememesi nedeniyle bakımının da kolay olduğunu tespit ettik.Beyaz ve kırmızı olmak üzere 2 cins olan bu bitkinin beyazı 12 ay, kırmızı olanı da yılda 4 ile 6 kez meyve veriyor. Her bir meyve 100 ile 600 gram arası büyüklükte olabiliyor. Çok özellikli olan bu bitkinin pazar probleminin de olmayacağını umuyoruz. İnşallah bu yönde insanlarımızın önünü açtığımızda bu meyve ile ekili alanlar artacaktır” dedi.

Kaynak: İHA