Tarihi Binada Sergi Açılışı

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği (BİSAD) tarafından 9 ayda açılan 9 ayrı kursta elde edilen materyallerden sergi, tarihi binada sanatseverlerin beğenisini sunuldu.

Tarihi Binada Sergi Açılışı
Ebru, tiyatro, bağlama, gitar, fotoğrafçılık, harik, resim, halkoyunları ve tef olmak üzere 9 ayrı kursta elde edilen materyaller ve yetenekler sergilendi. Sergi açılışı halkoyunları gösterileri ile başlarken, açılışı İş-Kur Müdürü Eşref Aslan ile BİSAD Proje Koordinatörü Haydar Yılmaz tarafından yapıldı.

Yılmaz, belediye binasının sanat merkezine dönüştürerek 9 ayda 9 kurs verip genç sanatçılar yetişmekten dolayı memnun olduklarını söyledi.

Haydar Yılmaz, “Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen Bitlis Valiliği koordinesinde BİSAD tarafından yürütülen proje sonu sergisini düzenledik. Projemiz geçen yıl bugün başlamıştı. Bugün itibari ile projemizi tamamlamış olduk. Açtığımız bağlama, gitar, halkoyunları, ebru, resim, harik ve erbane kursları gibi çeşitli kurslarımız oldu. Bu kurslardan harik, resim ve ebru kurslarımızdan üretilen eserleri sergileme faaliyeti gerçekleştirdik. Bu faaliyette Bitlis’in 6 adet tarihi yerlerinin yağlı boya çalışmaları mevcuttur. Ayrıca 10 çift yine kursiyerlerimizin ürettiği harikler var. Ayrıca 30’a yakında ebru çalışmasına ait eserlerimizi sergiledik. Sergimiz halkımızın ziyaretine 3 gün açık olacak. Projelerimizin tamamlanmasından sonra tekrar faaliyetlerimiz devam edecek. Bu projede bize Bitlis Valiliğinin destekleri çoktur. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca proje ortaklarımızdan Bitlis Belediyesine teşekkür ediyoruz. Çünkü bulunduğumuz yer 1899 yılında inşa edilmiş, 2015 yılında restorasyonu yapılmış ve Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan tarafından proje dahilinde bizlere tahsis edildi. Bir diğer ortağımız ise Milli Eğitim Müdürlüğüdür onlarda kurslarımızın açılmasında bizlere gerçekten ciddi katkıları olmuştur. Bizlere bu yolda destek olanların hepsine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA