Silivri Belediyesi Tarım Arazilerine Sahip Çıktı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Alipaşa Mahallesi'nde şahıslara ait tarım arazilerini tel çitle çevirerek 'imara açılacaktır' şeklinde tabela dikenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Başkan Işıklar, ekolojik tarım alanı olan tarım topraklarının korunması için ellerinden gelini yapacaklarını ifade ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin haberi olmadan Silivri Alipaşa Mahallesi'nde TEM Otoyolu'nun kenarında kalan 2 bin 500 dönüme yakın tarım arazisinin çitle çevrildiğini anlattı.

Arazi kenarına, 'Bu alan MASKOOP S.S Maslak Sanayi Sitesi Proje alanıdır. 6306 sayılı yasa ve yönetmelikler çerçevesinde imara açılacaktır' şeklinde bir tabela dikerek, bölgedeki şahıs mülkiyetlerinin tel çitle çevrildiğini anlatan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığıyla görüşerek alanın 'tarımsal niteliği korunacak alan' niteliğinde olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Işıklar, şöyle konuştu:

'Bölgede herhangi bir plan çalışması bulunmadığı, üçüncü kişilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması tarafımıza bildirilmiştir. Bahse konu olan firmalar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Dikilen tabelalarla vatandaşlarda tedirginlik yaratarak, oldubittiye getirilmeye çalışılan bu proje kesinlikle yanlıştır. Tarım arazilerini gasp etmeye, topraklarımızı yağmalamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı yaşanabilecek mağduriyetlere karşı uyarıyoruz, her konuda bizden bilgi ve yardım alabilirler. Toprak zenginliğimizi koruyup, geliştirme çabası içindeyiz.'

Silivri Ziraat Odası Başkanı ve Alipaşa Mahallesi Muhtarı Metin Gürsu da asılan tabela ile bölgeye yeni bir sanayi sitesi planlandığı bilgisi aktarılmaya çalışıldığını dile getirerek, '6306 sayılı yasa ile buraya sanayi sitesi olacağı söylendi. Geçen gün buraya ekip geldi, arazilerin tamamının satın alındığını söyledi. 2 bin 500 dönümlük arazinin satışının olmadığına ilişkin hukuki işlem başlatıldı.'' diye konuştu.

Açıklamaların ardından Silivri Belediyesi yıkım ekipleri tarafından arazi içerisinde bulunan tabela yıkıldı.

Kaynak: AA