Siirt'te 'Sosyal Rehabilitasyon Aracı' Hizmete Başladı

Siirt'te, Dicle Kalkınma Ajansı ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında yapılan sözleşme kapsamında, madde bağımlılığı hakkında eğitim vermek üzere hazırlanan 'Sosyal Rehabilitasyon Aracı' hizmet vermeye başladı.

14 Eylül Anadolu Lisesi'nde yapılan tanıtım programında, Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, DİKA Siirt Yatırım Ofisi Müdürü Erdal Özçelik'in de katıldığı tanıtım toplantısında, proje uzmanları tarafından öğrencilere bilgi verildi.

Uzman kişilerin görüşü alınarak tasarlanan araçta, 16 kişinin rahat bir şekilde çalışabileceği karavan aracı sayesinde öğrencilerle yüz yüze temas kurularak madde bağımlısı ve madde riski bulunan bireylerle etkin etkileşim kurulması ve madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla sosyal hizmet uzmanları eşliğinde aktif katılımın sağlandığı bildirildi.

Proje kapsamında il merkezinde bulunan liseler ile Siirt Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrencilere yönelik Sosyal Hizmet Uzmanları eşliğinde ergoterapi ve psikodrama çalışmaları yapılması, ergoterapi çalışmaları sayesinde bireylerin madde bağımlılığıyla mücadele kapasiteleri artacak ve sorunla baş etme becerileri kazandırılması hedefleniyor.

Kaynak: AA