Seyrani Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başladı

Kocasinan ilçe sınırları içerisinde yer alan Seyrani Mahallesinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesi için yıkım başladı.

Seyrani Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başladı
İlk etabında 8 konutun inşa edileceği alanda yapılan basın açıklamasına, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Seyrani Mahallesi Muhtarı Gülten Özdemir, Belediye yetkilileri ile mahalle halkı katıldı.

Çalışmalar 2 yıldır sürüyor…

Seyrani Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının alt yapısının 2 yıldan bu yana devam ettiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Seyrani Mahallesinde şehrimize yakışır, burada yaşayan insanlarımıza yakışır binalar oluşacak. Tabi ki sadece binaları yıkmayacak burada sadece binalarla birlikte bir şehir oluşturacağız. Çevresiyle birlikte her türlü sosyal donatısıyla birlikte insanımıza yakışır bir bölge oluşturmak için mühim bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Seyrani Mahallesi bizim için önemli bir lokasyonda. Havaalanına çok yakın ve kente gelen misafirlerimizin ilk görebileceği güzergahta. Buradaki şehrimize yakışmayan görüntünün, yakışır hale gelmesi için bugünden itibaren var güzümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

400 bin metrekare alanda 700 milyon TL maliyetle…

Kentsel dönüşüm yapılacak olan toplam alanın 400 bin metrekareyi kapladığını kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, alanda toplamda 62 blok ve 3 bin 472 konut inşa edileceğini söyledi.

Maliyeti 700 milyon TL’yi bulacak olan projede yalnızca konutlara yer verilmediğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“400 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanı içinde 216 bin 311 metrekare alan yeşil alan olarak planlandı. Bu, insana yaklaşımımızı gösteren ciddi bir planlama. Sloganlarımızdan biri daha yeşil bir Kocasinan ve yeni yapmış olduğumuz projelerde de bu bakışımızı sahaya yansıtıyoruz.

Burada 567 bin metrekarelik bir inşaat alanı var. Yaklaşık 700 milyon TL’lik maliyet demek. Bu değişimi yaparklen, kent ve ülke ekonomisine de yaklaşık 700 milyon TL’lik katkı yapmış oluyoruz.

Kentsel dönüşüme sosyal dönüşüm olarak bakıyoruz. Belediye hizmetlerini verebilmek için buranın imar şartlarının uygun hale getirilmesi daha iyi hizmet verebilmemizin önünü açacak. İnsanımız kendine yakışır biçimde modern ve konforlu konutlarda ve şartlarda yaşamayı hak ediyor.”

Bekir Yıldız Bulvarı da tamamlanacak…

Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm ile birlikte 700 metrelik kısmı Seyrani Mahallesinden geçen ve Bekir Yıldız Bulvarının da tamamlanacağını; Tuna Caddesinden Zafer Caddesine kadar uzanan 17 kilometrelik projenin vatandaşın hizmetine sunulacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Başkan Çolakbayrakdar, yıkımı yapılan ilk eve ilk balyoz vurdu.
Kaynak: İHA