Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'a Ziyaret

Bulgaristan'ın Nessebar kenti Belediye Başkan Yardımcısı Zlatin Petrov Causeva, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u ziyaret etti.

Aksoy, ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Aksoy, 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin bu yıl biraz daha sessiz olacağını, konser gibi eğlence alanları olmayacağını belirterek, festivalde kültürel etkinliklere daha fazla yer verileceğini ifade etti.

Programların havaların erken soğumasından dolayı kapalı alanlarda gerçekleştirileceğini ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

'Bu yıl yine hem belgesel film hem de fotoğraf dalında uluslararası yarışmalarımız yoğun katılımla devam etti. Tarihi çarşı kısmında da çeşitli sergilerin olacağını söyleyebilirim. Bununla birlikte bu yıl yine bizimle birlikte olmanızdan büyük mutluluk duyuyoruz. Bilindiği üzere Nessebar bizim kardeş şehrimiz. Nessebar gibi Safranbolu'muzda bir UNESCO miras kenti. UNESCO kardeşliğinin ötesinde Nessebar ile kara ve denizden bir kardeşliğimiz hem de ikili ilişkilerimizdeki üst düzey kardeşlik ilişkimiz devam ediyor.'

Ziyarette, Nessebar Belediyesi UNESCO Temsilcisi Emil Nikolov, Belediye Meclis üyesi Maya Stesanova yer aldı.

Kaynak: AA