Kuyumcular Çarşısı'na Altın Dokunuş

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Kuyumcular Çarşısı’na yerleştirilecek estetik kent mobilyaları ve ışıklandırma çalışmaları ile bu bölgeyi şehrin cazibe merkezlerinden biri haline dönüştürmüş olacağız” dedi.

Kuyumcular Çarşısı'na Altın Dokunuş
Tokat Belediyesi tarafından Kuyumcular Çarşısı’nın eski günlerine döndürülerek canlandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Tokat Belediyesi ekipleri tarafından çarşının alt yapısı yenilenirken, dükkanlarda cephe giydirme çalışmalarının başlatılacağı kaydedildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, çocukluğunun geçtiği Kuyumcular Çarşısı’nda esnafın talepleri doğrultusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Kuyumcular Çarşısı’nın bulunduğu bölgeyi cazibe merkezi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “Turizm, Tokat şehrinin ekonomideki en önemli çıkış yollarından biridir. Kuyumcular Çarşısı’nda da alt yapıyı tamamen yeniledik doğalgaz ve diğer problemleri giderdik. Kaldırımları cazibeli kaldırımlar şekline dönüştürdük. Dükkanlarda da cephe giydirme çalışmaları yakında başlayacak. Kuyumcular Çarşısı’na yerleştirilecek estetik kent mobilyaları ve ışıklandırma çalışmaları ile bu bölgeyi şehrin cazibe merkezlerinden biri haline dönüştürmüş olacağız. Çarşının kazanacağı yeni görünümle birlikte Tokat’ı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerinde bu bölgeyi gezmelerini sağlamış olacağız. İnşallah yapılan çalışmalar esnafımıza iş ve ekmek olarak yansır" dedi.

Kaynak: İHA