Halkbank'ta Yeni Dönem Başlıyor

Halkbank, yeni dönemini 'Halk ister Halkbank yapar' sloganlı reklam filmi ile karşılıyor Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu: 'KOBİ’lere 6 milyar TL kredi kullandırdığımız 2016 yılının ilk altı aylık döneminde, KOBİ kredisi artışının yaklaşık yüzde 40’ını tek başımıza gerçekleştirdik' Oyuncu Şahan Gökbakar: 'Yatırımlarımı genelde gayrimenkul olarak değerlendiriyorum. Ev, dükkan gibi yatırımlar yapıyorum. 3 adet kredi kartım var. Hiç kredi kullanmadım'

Halkbank yeni dönemine oyuncu Şahan Gökbakar'ın oynadığı 'Halk ister Halkbank Yapar' sloganlı reklam filmi ile başlıyor.

Halkbank, oyuncu Şahan Gökbakar’ın rol aldığı, 'Halk ister Halkbank yapar' sloganlı reklam kampanyasının tanıtım toplantısı Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, oyuncu Şahan Gökbakar ve banka üst yöneticilerinin katılımı ile yapıldı.

Oyuncu Şahan Gökbakar’ın rol aldığı ve birbirinden farklı 10 karakteri canlandırdığı reklam filminde, bankanın yeni reklam kampanyasında esnaftan KOBİ’ye, kurumsal şirketlerden Türkiye’nin mega projelerine ve toplumun her kesimine sağladığı kredi desteğine işaret çekiliyor.

'Halk ister Halkbank Yapar' sloganlı reklam filminde Şahan Gökbakar, girişimci Zeynep Hanım'dan gözlemeci Fatma Teyze'ye kadar birçok renkli karaktere hayat veriyor. Barış Manço'nun en çok sevilen şarkılarından Hal Hal’ın kullanıldığı reklam filminde Halkbank'ın ürün ve hizmet çeşitliliği ile her yaş ve profilden tüketiciye uygun çözümler ürettiği mesajları vurgulanıyor.

- 'Aktif ve kredilerde yüzde 16 büyümeye ulaşacağız'

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “KOBİ’lere 6 milyar TL kredi kullandırdığımız 2016 yılının ilk altı aylık döneminde, KOBİ kredisi artışının yaklaşık yüzde 40’ını tek başımıza gerçekleştirdik. 2016 yılı sonunda hem kredilerde hem aktif büyüklükte yüzde 16’lık büyüme hedefimizi yakalayacağız.' dedi.

Taşkesenlioğlu, Halkbank olarak müşterilerine her zaman avantajlı bankacılık ürünleri sunarak, ekonomik güçlerini artırma amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Yeni reklam filminde de bu misyonu ön plana çıkardıklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti:

'Banka olarak adını taşımaktan büyük mutluluk duyduğumuz halkımızla kucaklaştığımız bir çalışma oldu. Sunacağımız desteklerle ülkemizin ekonomik büyümesine daha büyük bir ivme kazandıracağız. Bu uygulamalarımızın tüm bankacılık sektörüne örnek olacağına inanıyoruz. KOBİ kredilerindeki artışın yüzde 40’ı Halkbank’tan. KOBİ kredilerindeki pazar payımızı yüzde 13,44’e yükselterek bu alanda sektör birincisi olduk. Bu dönemde esnaf kredilerinde de sektörün üzerinde büyümeyi başararak yüzde 20 seviyesinde bir artışa imza attık.'

Taşkesenlioğlu, Halkbank'ın KOBİ ve Esnaf Bankacılığındaki liderliğinin yanında, bireysel bankacılık hizmetlerinde de önemli bir atılım gerçekleştirdiğini vurguladı.

Bu alanda ilk adımı konut kredilerinde yaptıkları indirimle attıklarını anımsatan Taşkesenlioğlu, 'Yeni ürün ve hizmetlerimizle de iddialıyız. Bu çalışmalarımız neticesinde 2016 yıl sonu itibarıyla hem aktif büyümede hem de kredilerde yüzde 16’lık bir büyümeye ulaşacağımıza, mevduat büyümesini ise yüzde 17 seviyesinde gerçekleştireceğimize inanıyoruz.' diye konuştu.

Taşkesenlioğlu, makul bir fiyat ile Şahan'la 2017 yılı sonuna kadar anlaşma imzaladıklarını, memnun kalıp devam etmek istediklerini söyledi.

Reklam filminde Barış Manço'nun şarkısı kullanıldığını ve 3 yıllık telif hakkını aldıkları bilgisini veren Taşkesenlioğlu, halkın da takdirle karşılayacağını ümit ettiğini ifade etti.

Taşkesenlioğlu, 'Logo değişiminde net birşey yok. Henüz açıklama yapacak düzeyde değil.'

- 'Biz daha ağır basıyoruz'

Oyuncu Şahan Gökbakar ise uzun bir aradan sonra tekrar büyük bir reklam kampanyasıyla izleyici ile buluşacağını ve güçlü bir markanın ekran yüzü olmanın gurur verici olacağını ifade etti.

Reklam filminin oldukça yorucu ve bir o kadar da zevkli bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Gökbakar, 'Halkbank küçük esnaftan büyük sanayiciye kadar çok çeşitli profilde insana hizmet sunan bir banka olduğu için, birbirinden renkli karakterlere bürünerek herkese hitap eden bir performans ortaya koymaya çalıştım. Herkesin kendinden bir şeyler bulacağına inandığımız bu reklam filmiyle izleyenlerin yüzünü güldüreceğiz. Ben reklam filminde karakterlerle izleyicilerin yüzünü güldürürken, Halkbank da kullandıracağı kredileri ve kaliteli-hızlı hizmetiyle bunu yapacak. İmza attığı her işte halka yakın olmayı seven bir oyuncu olarak, reklam kampanyamızın büyük ilgi uyandıracağına eminim.' diye konuştu.

Toplantı Şahan Gökbakar'ın İstanbul'un trafiğe takılması nedeniyle yaklaşık 1 saat geçikmeli başladı. Bunun için özür dilendi. Toplantıya katılımcılar arasında 'Halkın sanatçısı olduğu için artık metrobüse binecek, geç kalmayacak', 'Bir sonraki reklam filmi metrobüste çekilsin' gibi konuşmalar ve Gökbakar'ın esprileri damgasını vurdu.

Gökbakar'ın 'İyi ki sanatçı, komedyen olmuşum. Yoksa bu konuların hiç birine kafam basmıyor. Mesela bileşik faiz yüzde 75 oldu' sözleri üzerine Taşkesenlioğlu, 'Bu oranlar hayal oldu. Böyle faiz artık yok.' diye cevap verdi. Bunun üzerine Gökbakar, 'O zaman bu oranlar olmasın. İnşallah bileşik faiz yüzde 5'lere iner.' dedi.

Toplantı sonrasında soruları yanıtlayan Gökbakar, gelecek reklam filmlerinde 'Recep İvedik' tiplemesinin de olup olmayacağı sorusuna, gelecek dönemle ilgili senaryoya ilişkin bilgi veremeyeceğini, yeri gelirse Recep İvedik tiplemesini de başka tiplemeleri de reklam filmlerinde kullanabileceklerini dile getirdi.

Bir gazetecinin 'Dün bir başka bankanın basın toplantısı vardı. Onların reklam yüzü Kıvanç Tatlıtuğ. Kıvanç ile nasıl rekabet edeceksiniz?' sorusuna, 'Biz daha ağır basıyoruz.' dedi.

Gökbakar, 'Yatırımlarınızı nerede değerlendiriyorsunuz? Kredi kartınız var mı? Hiç kredi kullandınız mı? şeklindeki sorular üzerine, yatırımlarını genelde gayrimenkul olarak değerlendirdiğini, ev, dükkan gibi yatırımlar yaptığını, 3 adet kredi kartına sahip olduğunu ve hiç kredi kullanmadığını açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA