GHSİM'de İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) tarafından memur ve işçi personele yönelik 'Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Yasal Hak ve Sorumluluklar' eğitimi verildi.

Erzurum GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, yaptığı açıklamada, 3 Binlik Buz Arane Toplantı Salonu'nda 2 gün süren eğitimde, personelin konuya çok duyarlı olduğunu belirtti.

Güvenli işyeri ve sağlıklı iş ortamında riskleri minimuma indirmek, acil durum eylem planlarımızı yapmak ve gerekli tüm tedbirleri önceden almak için bu çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Taşkesenligil, 'Gelişen ve her geçen gün büyüyen ülkemizde hedef 2023 vizyonuna ayak uydurmak isteyen bir kurum olarak bu tür etkinliklere önem veren ve iş sağlığı güvenliğini önemseyen bir kurum olarak, böylesi bir eğitim programını düzenlediğimiz için mutluyuz.' dedi.

Seminerinde konuşmacı olarak yer alan İSG Uzmanı Bilal Aksakal ise, iş kazaları ve meslek hastalıkları hakkında GHSİM memur ve işçilerini bilgilendirdi.

Aksakal, İş sağlığı ve güvenliği konusundabilgilendirilmesi hedeflenen iki günlük eğitimle iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirilme ile mesleki hastalıklar, iş kazalarının önlenmesi, işyerlerindeki iş risklerinin belirlenerek analizlerinin yapılması ve olumsuzlukların önceden belirlenerek risklerin en aza indirilmesine yönelik tedbirlerin alınmasının hedeflendiğini kaydetti.

Ayrıca, iş kazaları esnasında ve normal yaşamda karşımıza çıkabilecek kaza ve yaralanmalar içinde personele temel ilk yardım eğitimi verildi.

Kaynak: AA