Gaziantep Fanus'la 215 Yıl Sonra Ascheffenburg'u Feth Ediyor

Senaryosunu Gaziantep’in tanınmış simalarından Vedat Diri’nin yazdığı, süpervizörlüğünü duayen Ayla Algan’ın yaptığı oyunun rejisörlüğünü Kamil Kellecioğlu’nun yaptığı Fanus adlı oyun 2 Ekim’de Frankfurtta, 215 yıllık tarihi Ascheffenburg salonunda perde açacak.

Gaziantep Fanus'la  215 Yıl Sonra Ascheffenburg'u Feth Ediyor
Sanayi, kültür ve sanatın beşiği olan Gaziantep edebiyat ve sahne sanatları alanında da üretmeye ve uluslararası arenalarda boy göstermeye devam ediyor. Senaryosunu Gaziantep’in tanınmış simalarından Vedat Diri’nin yazdığı, süpervizörlüğünü duayen Ayla Algan’ın yaptığı oyunun rejisörlüğünü Kamil Kellecioğlu’nun yaptığı Fanus adlı oyun 2 Ekim’de Frankfurtta, 215 yıllık tarihi Ascheffenburg salonunda perde açacak.

Frankfurtta ‘un en önemli gösteri merkezleri arasında yer alan 215 yıllık tarihi Ascheffenburg salonu bugüne kadar hep Avrupalı ekiplere kapılarını açarken ilk kez bir Türk oyunu olan “fanus” ’u özel davetle kabul ediyor. Senaryosunu Gaziantep’in tanınmış simalarından Vedat Diri’nin yazdığı, süpervizörlüğünü duayen Ayla Algan’ın yaptığı oyunun reji koltuğunda Kamil Kellecioğlu oturuyor. Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde Türkiye’nin tanıtımı adına önem teşkil eden bu gösterimde Türkiye’den ünlü isimler ,Frankfurt konsolosluğunun değerli personeli ve Türk izleyicilerin yanı sıra Yoğun bir Alman tiyatro severinde şimdiden rezervasyon yaptığı biliniyor. Tiyatro Frankfurt genel sanat yönetmeni ve aynı zamanda oyunun rejisini yapan Kamil Kellecioğlu, oyunun ilk gösteriminde uyguladıkları Almanca “üst yazı” ile 700 civarında alman tiyatro severin gönüllerini fethettiklerini gala sonrası da oyundan çok etkilenen Alman tiyatro kurumunun özel davet ile 2 ekim için oyunumuzu onure etmek adına 215 yıllık bu salona davet ettiklerinde çok gururlandıklarını belirtti.

Alman basını da oyuna geniş yer vererek manşetlere taşıdı. Oyunun biletlerinin şimdiden tükendiği açıklanırken Türkiye’den de oyunun galası için tiyatro severlerin Almanya’ya gideceği açıklandı.
Kaynak: İHA