FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Bayraktar Açıklaması

'Son yıllarda aldığı ürün karşılığında peşin ödeme yapan birliğimiz üreticisinin güvenini kazanmıştır'.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 'Son yıllarda aldığı ürün karşılığında peşin ödeme yapan birliğimiz üreticisinin güvenini kazanmıştır' dedi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016-2017 sezonunu açtıklarından bu yana üreticilerin yoğun talepleri ile karşılaştıklarını söyledi.

Özellikle Sakarya ve Düzce bölgesinde birliğe bağlı şubelerin yoğun şekilde fındık aldığını belirten Bayraktar, 'Ancak aynı şeyi Doğu Karadeniz'deki illerimiz için söylemeyiz. Çünkü buralardaki illerimizde rekolte çok düşük. Rekolte düşük olduğu içinde buralarda fındık alımımız hedeflenen rakamın altında kaldı.' diye konuştu.

FİSKOBİRLİK'i tercih eden her üreticiye peşin ödeme yaptıklarını dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti:

'Bu da üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Son yıllarda aldığı ürün karşılığında peşin ödeme yapan birliğimiz üreticisinin güvenini kazanmıştır. Bu uygulamamızı geçen yıllarda olduğu gibi bundan sonrada devam ettireceğiz. Birlik olarak serbest piyasanın üzerinde alım gerçekleştirdik. Bugün serbest piyasada 50 randımanlı fındık 12 lira ise biz birlik olarak 12.25, yer yer 12.50 lira seviyelerinden alıyoruz. Bu da üreticilerin kurumumuzu seçmesinde son derece etkili oluyor.'

Üreticilere emanet fındık konusunda uyarılarda da bulunan Bayraktar, 'Üreticilerimiz kesinlikle fındıklarını emanete bırakmasın. Geçen sezon çok miktarda fındık emanete bırakıldığı için bu sezonda maalesef fiyatlar düşük seyrediyor. Üreticilere tavsiyemiz emanetten uzak dursun. Emanete bırakılan fındık artık kendilerinin değildir. O fındık tüccarın ya da manavın oluyor. Üreticinin bu yanlış davranıştan artık vazgeçmesi gerekmektedir.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA