Eskişehir'deki Akraba Cinayeti

Geçen yıl evlerinin bahçesinde amcası ve yengesini bıçaklandıktan sonra başları taşla ezerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde, amcası ve yengesini bıçaklandıktan sonra başlarını taşla ezerek öldürdüğü öne sürülen sanığın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Adem Karadere'nin (29) yanı sıra öldürülen Mustafa (63) ve eşi Tevhide Karadere'nin (55) çocukları ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Karadere, savunmasında üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirterek, mahkeme heyetine 6 sayfalık savunma sundu.

Duruşmada mütalaa veren savcı, sanığın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı 7 Ekim'e erteledi.

- Olay

Mustafa ve eşi Tevhide Karadere, 24 Nisan 2015'te Günyüzü ilçesindeki evlerinin bahçesinde taş ve bıçak kullanılarak öldürülmüştü. Olayın ardından çalışma başlatan jandarma ekiplerinin 21 Ocak 2016'da gözaltına aldığı Adem Karadere, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA