Edirne Belediyesine Ödül

Marmara Belediyeler Birliği, Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması kapsamında, Edirne Belediyesinin müracaat ettiği 4 proje ile ödül aldı.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, alanında uzman jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a bir mektup gönderdi.

Yarışmaya afet yönetimi, imar şehircilik ve estetik, kurumsal yönetim ve gelişim, kültür ve sanat, toplum düzeni ve sosyal hizmetler, ulaşım ve altyapı hizmetleri, yeşil alan ve çevre yönetimi hizmetleri, Ar-Ge ve inovasyon kategorilerinde yarışmaya 6 proje ile müracaat edilmişti.

Edirne Belediyesi, “Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi”, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin Sayısallaştırılma Projesi”, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi” ve “Kırkpınar Alanı (Er Meydanı) Rekreasyon Projesi (Sular Üzerinde Yükselen Şehir)” başlıklı projelerle ödül almaya hak kazandı.

Kaynak: AA