E-Tech Eğitim Teknolojileri Ve Donanımları Fuarı

2426 Şubat 2017'de düzenlenecek fuarın iş birliği protokolü imzalandı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci: 'Bu fuarların çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Eğitimcilere, yöneticilere, eğitim yöneten siyasete hem de öğrencilere büyük katkıları olacağını düşünüyorum'

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, 'Bu fuarların çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Eğitimcilere, yöneticilere, eğitim yöneten siyasete hem de öğrencilere büyük katkıları olacağını düşünüyorum.' dedi.

24-26 Şubat 2017'de gerçekleştirilecek E-Tech Eğitim Teknolojileri ve Donanımları Fuarı'nın iş birliği protokolü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imzalandı.

Yelkenci, imza töreninde benzer fuarların İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlendiğini söyledi.

İstanbul'un Londra ve Dubai'ye göre çok daha iyi bir kavşak olduğunu dile getiren Yelkenci, 'Çok daha merkezi bir yeriz. Tarihi ve kültürel geçmişimizle, birikimimizle çok daha iyi bir yerde olmamıza rağmen 'Neden biz eğitim teknolojisi fuarı düzenlemeyelim?' dedik. Çünkü eğitim teknolojileriyle ilgili bu popüler bir yaklaşım değil. Kara tahta ve tebeşir de büyük bir eğitim teknolojisidir. Akıllı tahta da bir eğitim teknolojisidir eğer iyi kullanırsanız. Bu fuarların çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Eğitimcilere, yöneticilere, eğitim yöneten siyasete hem de öğrencilere büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Bu fuarlarda insanlar akıllı tahta gibi teknolojilerin yanında kara tahta gibi basit ama etkisi büyük teknolojileri de orada görebilecekler.' diye konuştu.

İstanbul'un eğitimini yönetenler olarak böyle bir fuarın düzenlenecek olmasından son derece memnun olduklarını anlatan Yelkenci, 'İnanıyorum ki kısa sürede eğitim teknolojilerine hem de teknoloji eğitimine katkısı büyük olacak bu fuarların. Bu fikri alıp kısa sürede hayata geçiren CNR Expo'ya teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin çok güzel sonuçlar doğuracağına da inanıyorum. Hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

CNR Holding Satış Genel Koordinatörü Cem Şenel ise ülke olarak en büyük avantajlarının genç bir nüfusun varlığı olduğunu söyledi.

Şenel, bunun çok büyük bir potansiyel olduğunu aktararak, bu nedenle en önemli konunun eğitim olduğuna dikkati çekti.

Eğitimde de inovatif gelişmelerin olduğunu ifade eden Şenel, 'Verilen eğitimin kalitesini artırmak için inovatif gelişmeler var. Bunlara dikkat çekmek istiyor ve bunu geliştirmek istiyoruz. Ülkemizin uzun vadeli en önemli yatırımı insana yapılan yatırımdır. Bunun da yolu eğitimdir. Bu fuar, layıkıyla yapılırsa bu konuya dikkati çekecektir. Muhakkak Türkiye'de verilen eğitimin kalitesini artırmaya yönelik yolu açacaktır.' değerlendirmelerinde bulundu.
Kaynak: AA